”Super-bacteriile” ar putea ”distruge” milioane de oameni până în 2050. OMS intervine
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 17 apr, 18:54
Foto Pexels
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă privind super-bacteriile care ucid zeci de mii de oameni anual. 

Bacteriile rezistente la antibiotic fac ravagii. Experţii în sănătate spun că niciunul dintre cele 43 de medicamente existente nu se adresează celor mai periculoase 13 bacterii cunoscute până acum.

OMS a publicat recent un raport. Acesta arată că niciunul dintre antibioticele dezvoltate până în prezent nu este suficient de puternic pentru a combate bacteriile rezistente la medicamente.

Mai mult, raportul arată că producţia de antibiotice este aproape statică. Doar câteva medicamente noi sunt aprobate de autorităţile de reglementare în ultimii ani. Cele mai multe dintre acestea oferă puţine beneficii sau sunt variaţii ale claselor de medicamente antibiotice descoperite în anii 1980.

Experţii vorbesc în principal despre bacteriile care cauzează pneumonie sau sepsis. Ele devin din ce în ce mai rezistente la medicamentele existente, proces care a fost accelerat de utilizarea abuzivă a antibioticelor la oameni şi animale.

Experţii OMS sunt îngrijoraţi şi spun că, prin rezistenţa lor la medicamente, se aşteaptă să distrugă milioane de oameni până în 2050, notează Mediafax. 


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro