Super-armata lui Putin a fost trimisă în Ucraina cu cauciucuri din vremea URSS-ului - FOTO în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Super-armata lui Putin a fost trimisă în Ucraina cu cauciucuri din vremea URSS-ului  / Foto: Pixabay, de Hans Benn
Super-armata lui Putin a fost trimisă în Ucraina cu cauciucuri din vremea URSS-ului / Foto: Pixabay, de Hans Benn
Vladimir Putin se laudă lumii că ar avea super-arme, dar și-a trimis soldații la luptă cu cauciucuri din vremea URSS-ului.

Deși în ultimul timp Vladimir Putin nu a ratat nicio ocazie să se laude cu super-armele sale despre care spune că sunt unice în lume, dar a uitat să menționeze că și-a trimis soldații în Ucraina cu echipament de pe vremea URSS-ului. O fotografie care surprinde un vehicul militar al Armatei Ruse echipat cu anvelope din vremea fostei Uniuni Sovietice a devenit virală pe rețelele de socializare. Cel care a postat fotografiile, un fost angajat civil al Departamentului Apărării din SUA, a remarcat faptul că astfel de date le oferă experților adevărata imagine despre capacitatea armatei lui Vladimir Putin, scrie Realitatea.net

Se presupune că anvelopele au o vechime pe peste 30 de ani. Faptul că poartă marca ”Made în URSS” sugerează că anvelopele au fost destinate exportului.

"Nu pui ceva atât de potențial periculos pe un sistem de armament major decât dacă ești disperat"

”Cineva a căutat în adâncul unui depozit undeva în Federația Rusă pentru a face rost de aceste anvelope din timpul Războiului Rece, pentru că nu mai era nimic altceva. Nu pui ceva atât de potențial periculos pe un sistem de armament major decât dacă ești disperat. Nici măcar dacă ești rus”, scrie pe Twitter, Trent Telenko, un utilizator pasionat de subiect, fost angajat al Departamentului Apărării din SUA.

”Acesta, apropo, este motivul pentru care unitățile de informații tehnice colectează toate detaliile de fabricație ale echipamentelor capturate pentru a crea dosare despre unde/prin cine/când este fabricat echipamentul inamic. Îți oferă informații despre economia inamicului pe care nu le poți găsi nicăieri altundeva. Cum ar fi aceea că Rusia duce lipsă de anvelope de camion”, adaugă acesta.

Tancuri rusești, BLOCATE în noroi la granița cu Ucraina 

Peste o duzină de tancuri de luptă au rămas blocate în noroi în timpul exercițiilor militare conduse de armata rusă în sudul țării, aproape de granița cu Ucraina,  cu câteva săptămâni înainte de începerea războiului.

Videoclipul, postat în luna februarie de Liveuamap, ar fi fost filmat într-un poligon militar de lângă granița cu Ucraina, în regiunea Rostov. Pe filmare apare cel puțin o duzină de tancuri scufundate adânc în noroi și un bărbat îmbrăcat în civil care, cu ajutorul unui excavator, încearcă să scoată unul dintre vehiculele de luptă. Aparent, aceasta este una dintre ultimele modificări ale tancului T-72 cu “saci” ERA suplimentari (Explosive Reactive Armour), numit T-72B3. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel