Supa miraculoasă care te scapă de răceală și gripă în numai câteva ore
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Supa miraculoasă care te scapă de răceală și gripă în numai câteva ore / Foto: Pixabay
Supa miraculoasă care te scapă de răceală și gripă în numai câteva ore / Foto: Pixabay
Vezi în articol rețeta unei supe miraculoase care te scapă de răceală și gripă în numai câteva ore.

A venit toamna, iar odată cu răcirea vremii tot mai mulți dintre noi încep să se confrunte cu viroze și răceli. În cazul în care ne simțim rău este bine să ne adresăm imediat la medic și să facem un test COVID pentru a fi siguri că nu ne-am infectat cu Sars-Cov-2, dar dacă este vorba doar despre o simplă răceală, putem interveni încă de la apariția primelor simptome. Încă din primele zile de boală, acționați cu o supă șoc de usturoi, a cărei putere este incredibilă, scrie Realitatea.net.

Veți începe să vă simțiți mai bine în doar câteva ore. Totul datorită usturoiului care una dintre cele mai puternice "arme" pe care le putem avea pentru susținerea sistemului imunitar. Are capacitatea de a stimula producția naturală de anticorpi din organism și combate infecțiile, distrugând sute de tipuri de bacterii și virusuri. Mulți specialiști îl numesc cel mai puternic antibiotic natural și îi compară deseori efectele cu cele ale penicilinei, scrie doc.ro.

Ingrediente supă de usturoi

Pentru prepararea supei vindecătoare aveți nevoie de următoarele ingrediente: 50 de căței de usturoi, curățați și decojiți, 2 linguri cu ulei de măsline, 2 linguri cu unt, 2 cepe roșii mari, tăiate în cuburi, 1 lingură cu cimbru verde, 6 căni cu supă de pui, ierburi proaspete sau uscate pentru gust, 3 cești cu pâine veche sub forma de crutoane, 1 ceașcă cu smântână.

Cum se prepară

În primul rând dați drumul cuptorului și lăsați-l să se încolzează. Apoi, tăiați capetele căpățânilor de usturoi, așezați cățeii pe o foiță subțire. Ulteior adăugați peste aceștia ulei de măsline și înveliți cățeii în această foiță. După ce i-ați acoperit, puneți tava la cuptor și lăsați-o acolo în jur de 90 de minute. Între timp, puneți în oală să fiarbă la foc mediu timp de zece minute două linguri cu unt și două linguri cu ulei de măsline. Peste cele două ingrediente adăugați ceapa roșie tocată mărunt.

După ce usturoiul scos din cuptor s-a răcit, amestecați cu compoziția de ceapă și ulei cu unt. Deasupra compoziției puneți cimbru proaspăt, pătrunjel, mărar. Adăugați crutoanele și lăsați să se înmoaie. Scoateți ierburile din supă și puneți-le în blender până se transformă în cremă, apoi puneți totul înapoi în supă. La final, adăugați smântâna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel