Supă delicioasă de linte. Cum să-i dai mai multă aromă și cum să o gătești rapid
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Supă delicioasă de linte. Cum să-i dai mai multă aromă și cum să o gătești rapid. Sursa - pixabay.com
Supă delicioasă de linte. Cum să-i dai mai multă aromă și cum să o gătești rapid. Sursa - pixabay.com
Lintea este apreciată de multe persoane. Dar, ca toate leguminoasele, lintea necesită o gătire destul de lungă, precum și o înmuiere prealabilă. 

Astăzi vei afla ce alimente și condimente trebuie să adaugi în supa de linte pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Pune o jumătate de ceapă, puțină țelină și câțiva morcovi în apa de gătit. Deși aceasta este cea mai populară rețetă a supei de linte, o poți face irezistibilă cu un truc. Dacă vrei să-i dai un plus de savoare acestui preparat clasic, mai poți adăuga câteva ingrediente delicioase.

Dovleac înăbușit cu mere, un desert care se prepară ușor. Cei dragi îl vor adora

Pentru a face supa mai densă și mai gustoasă, adaugă o jumătate de cartof și câteva roșii cherry. În acest fel, amidonul cartofilor va face supa de linte mai cremoasă, iar roșiile cherry - mai delicioasă. 

Dacă vrei ca supa de fie savuroasă, lintea trebuie, mai întâi, fiartă. Apoi, într-o cratiță, prăjește niște șuncă, adaugă niște boia de ardei. Pune apoi șunca în cratița cu linte fiartă.

Dacă prepari lintea ca și garnitura, amestecă lintea fiartă cu șunca prăjită. Adaugă un praf de oregano proaspăt tocat și vei pune pe masă un preparat incredibil.

Prepară cafeaua perfectă acasă: adaugă aceste ingrediente și bucură-te de o bătură aromată

Nu toată lintea uscată necesită o înmuiere prealabilă. În loc să o pui la înmuiat, poți spăla lintea, frecând boabele între mâini. Utilizând acest pas, lintea va rămâne moale și fără a fi pusă la înmuiat ore întregi.

Pentru ca lintea să fiarbă mai repede, poți folosi unele metode de gătit care vor economisi și la factura la gaze. Spre exemplu, folosește o cratiță cu fundul gros, care ține căldura mai mult timp, și timpii de gătire se vor reduce.

Poți folosi și o tigaie de ceramică, care continuă să gătească chiar și după ce ai oprit focul. Important este să adaugi multă apă, acesta fiind secretul pentru ca lintea să fie moale. Iată, așadar, cum să dai mai multă aromă supei de linte fără a petrece ore nesfârșite în bucătărie. 

 

Vezi și:

 

Cum se face mămăliga perfectă și fără cocoloașe. Rețeta simplă cu care nu dai greș

 

Mămăliga este una dintre mâncărurile tradiționale românești. Este un preparat ușor de făcut, iar timpul de preparare este unul scurt.

La baza acestei rețete stă mălaiul, care se fierbe în apă, în proporție de 1 la 4, sau dacă doriți o mămăligă mai moale chiar de 1 la 2.

Dar să rețineți că că în momentul în care alegeți să faceți mămăliga cu 1 cană de mălai, este recomandat să puneți 3-4 căni de apă.

 

Ingrediente pentru mămăliga perfectă:

500 mililitri de apă,

180 grame de făină de mălai,

1 linguriță de sare

Rețeta simplă pas cu pas

Puneți 500 mililitri de apă la fiert, într-un ceaun sau o oală, la foc mare. În momentul când apa ajunge la punctul de fierbere, puteți începe să adăugați mălaiul în ploaie, amestecând constant, pentru a evita formarea cocoloașelor.

După ce terminați de adăugat mălaiului, focul se dă la mic, iar conținutul se lasă la fiert.

Salată delicioasă de varză, în stil oriental. Rețeta simplă și rapidă

Pentru ca mămăliga să nu se lipsească, se amestecă în mod constant cu ajutorul unei linguri de lemn.

În momentul când observați că marginile mămăligii au început să se adune spre centru sau ați gustat-o și este gătită, opriți focul și răsturnați-o pe o farfurie întinsă sau pe un fund de lemn, cum făceau bunicile noastre.

Ce să faci cu pulpa de dovleac, rămasă după Halloween și cum să o păstrezi

Unii preferă să înlocuiască apa din compoziția mămăligii cu zer, lapte sau chiar smântână. Dacă vreți să păstrați rețeta tradițională, dar vă doriți un preparat mai cremos, puteți adăuga în timpul fierberii o jumătate de cană cu lapte. Pofta bună!

Vezi și:

 

Cum să îmbunătățești gustul oricărui fel de mâncare: un truc de la bucătari profesioniști

 

Puține gospodine cunosc un truc uimitor care poate face multe feluri de mâncare familiare mult mai gustoase și mai aromate.

Cu toate acestea, trucul este adesea folosit de bucătarii restaurantelor celebre, așa că astăzi am decis să vă împărtășim acest truc.

Întregul secret constă în uleiul de usturoi. Înainte de a începe să gătiți cartofi prăjiți, carne, pui sau pește, turnați puțin ulei pe o tigaie încălzită.

Când uleiul se încălzește, adăugați  câțiva căței de usturoi curățați. Când usturoiul s-a rumenit ușor, iar bucătăria s-a umplut cu o aromă tentantă, scoateți cățeii de usturoi din tigaie și folosiți uleiul rămas pentru gătit în continuare.

Mâncare rapidă din cartofi: avem nevoie de două ouă și puțin pesmet și cina este gata

S-ar părea că nu este nimic complicat în această acțiune, dar gustul preparatului finit se îmbunătățește de câteva ori.

Pe lângă usturoi, puteți adăuga în tigaie câteva crenguțe de cimbru sau rozmarin. Apropo, uleiul de usturoi, preparat în acest fel, poate fi folosit nu numai pentru prăjire, ci și pentru dresarea diverselor feluri de mâncare și sosuri. Încearcă! Cu siguranță o să-ți placă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel