Supă de varză cu carne tocată. Rețeta de nota 10 pe care trebuie să o încerci
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Supă de varză cu carne tocată? Da, da. Nu știi ce pierzi, dacă nu o încerci. Iată cum se prepară această rețetă inedită...


Ingrediente

1 varză medie spre mică (cca. 800 gr)
500 gr carne tocată (mixtă vita+porc)
1 ceapă medie
1 morcov mare
2 cartofi mari
2 căţei de usturoi
1 lingură rasă boia dulce
1 fir cimbru uscat
1/2 linguriţă boabe de piper
1 ardei iute roşu (sau 1/4 linguriţă boia iute)
3/4 linguriţă chimen măcinat
4 linguri ulei
sare

Cum se prepară

Varza se taie fideluță fină şi se freacă cu 1 linguriţă de sare până se înmoaie uşor. În uleiul încins se căleşte ceapa tocată mărunt doar până se înmoaie un pic. Se adaugă morcovul dat pe răzătoarea mare şi se continuă călirea până morcovul se înmoaie şi el (cca 10 minute), având grijă să nu rumeniţi legumele, potrivit e-retete.ro.

Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte la foc mediu (amestecând des în ea ca să se desfacă bucăţele) până îşi schimbă peste tot culoarea. Se trage oală de pe foc şi se adaugă boiaua, chimenul, piperul boabe, usturoiul strivit şi ardeiul iute tăiat în câteva bucăţi mari. Se amestecă totul bine. Se adaugă varza şi se amestecă iar.

Se adaugă 2 l de apă, cimbrul şi puţină sare. Se aduce la fierbere. Se fierbe la foc mic, cu capac, timp de 10 minute. În acest timp, se curăţa şi se taie cuburi cartofii. Se adaugă în supă şi se mai fierbe încă 20 minute. Verificaţi după acest timp să fie fiartă şi varza şi cartofii. Se drege supa de sare.

BONUS: Cartofi cu chorizo și ouă. Rețeta senzațională de mic dejun

Ingrediente

6 cartofi (mai mici)
2 ouă
70 gr cârnaţi chorizo picanţi (sau cârnaţi picanţi ungureşti)
1/4 linguriţă cimbru uscat (sau oregano)
1 vârf linguriţă boia afumată (sau boia dulce)
1 lingur[ ulei
sare, piper negru

Cum se prepară

Se taie cartofii cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Se fierb până sunt făcuţi, dar încă nu se sfarma când introduceţi furculiţa în ei. Se taie cârnatul jumătăţi de rondele. Se pun într-o tigaie (fără adaos de grăsime), la foc mic, scrie e-retete.ro. Se prăjeşte doar  până-şi lasa grăsimea. Nu-l lăsaţi să se facă crocant! Se scot feliile pe o farfurie.

În tigaie trebuie să aveţi suficientă grăsime să acopere fundul. Adăugaţi uleiul, cimbrul sfărâmat între degete şi boiaua şi amestecaţi. Adăugaţi cartofii scurşi. Trageţi tigaia de pe foc şi amestecaţi bine. Condimentaţi cartofii şi cu sare şi piper negru măcinat. Adăugaţi feliile de chorizo. Împărţiţi cartofii în două boluri mai largi, termorezistente.

În mijloc spargeţi câte un ou pe care-l condimentaţi cu puţină sare şi piper. Daţi vasele la cuptor, la 200C, pentru 15 minute (doar până albuşul e făcut, însă gălbenuşul e moale). Serviţi imediat. Oul se rupe cu furculiţa şi se amestecă cu cartofii (de aceea este esenţial ca gălbenuşul să rămână moale).

- Image by KamranAydinov on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel