Urmărește emisiunea live
Supă de ciuperci cu sos de roșii: consistentă, simplă și fără carne
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Supă de ciuperci cu sos de roșii  -  consistenta, simplă și fără carne. Sursa - Pexels
Supă de ciuperci cu sos de roșii - consistenta, simplă și fără carne. Sursa - Pexels
Această supă simplă poate fi consumată în orice zi a săptămânii. Este bună și în zilele de post, fiind făcută din legume.   

Această supă poate fi preparată cu diverse ingrediente suplimentare. Are un gust mai bun cu tăiței mici. Orzul este și el delicios, dar trebuie înmuiat în prealabil și fiert separat.

 

Ingrediente:

 

2 litri de apă,

3-4 cartofi,

4 ciuperci,

doi morcovi,

o ceapă,

2 linguri de ulei vegetal,

o lingură de pasta de tomate,

o lingură de făină,

3 linguri de orez,

verdeață, sare și piper după gust.

 

Prepararea rețetei

 

Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i cubulețe. Cartofii se pun într-o cratiță, se acoperă cu apă și se pun la fiert.

Ceapa și morcovii se curăță, se toacă și se prăjesc în ulei vegetal. La final, când morcovii devin moi, adăugați faina și pasta de roșii. Se mai prăjește un pic, se toarnă apă clocotită (din oala cu cartofi), se amestecă bune și se adaugă în oala cu cartofi.

Orezul spălat și fiert separat se adaugă și el în oala cu cartofi. 

Chifteluțe crocante cu brânză și șuncă: nu le-ai mai făcut niciodată așa. Sunt delicioase

În altă tigaie, clătiți ciupercile feliate și adăugați-le în oala cu cartofi. Sărați și piperați supa după gust. Puteți pune și frunze de dafin și verdeață după gust 

Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu este pe placul tău, atunci cea mai rapidă opțiune este să adaugi la sfârșit o cutie de fasole fiartă. Poftă bună!

 

BONUS. Înlocuiți pâinea din chiftele cu aceste ingrediente: vor fi suculente, sănătoase și savuroase 

 

Pâinea din compoziția chiftelelor le oferă suculență și un gust deosebit.Cu toate acestea, nu toți bucătarii sunt pregătiți să adauge pâine în compoziția pentru chiftele, deoarece acesta este un produs mai bogat în calorii.  

Bucătarii cu experiență asigură că pâinea poate fi întotdeauna înlocuită cu alte ingrediente din cămară. Vă invităm să aflați care sunt ingredientele alternative.

Grișul se adăuga în carnea tocată pentru a înlocui pâinea. Puteți pune griș uscat sau griș fiert. Dacă adăugați griș uscat, este important să lăsați compoziția pentru chiftele să se odihnească 15 minute.

Pandișpan cu lapte, gata în jumătate de oră: este moale și fraged

Amidonul vă va permite să gătiți chiftele delicioase. Puteți folosi atât amidon de cartofi, cât și de porumb. Adăugați-l într-o cantitate de 20 de grame la 0,5 kg de carne tocată.

Dovlecelul vă va permite, de asemenea, să gătiți chiftele savuroase, care vor fi  suculente și sănătoase .Pentru asta,  dovleceii se curăță de coajă și se dau prin răzătoare. Este important să stoarceți dovleceii rași înainte de a-i adăuga în carnea tocată.

BONUS. Doar bucătarii renumiți știu trucul: adaugă un ingredient în carnea tocată. Nu ai mai făcut asta până acum 

 

Bucătarii cu experiență spun că chiftelele sunt mai bune și mai suculente dacă în carnea tocată este adăugat un ingredient secret.

La prima vedere, poate părea că zahărul nu este ingredientul cel mai de succes și logic pentru prepararea chiftelelor.

Dar bucătarii cu experiență spun că acest produs îmbunătățește gustul și textura chiftelelor.  Chiflele vor fi mai suculente, fragede, iar zahărul nu se simte. 

Vă place dovleacul? Îl puteți congela și consuma iarna. Ce pași trebuie să urmați

Bucătarii atrag atenția să nu exagerăm însă cu zahărul. Se ia o lingură de zahăr la un kilogram de carne tocată. Respectați acest raport, pentru a prepara niște chiftele suculente și bestial de bune.   

În carnea tocată se adaugă zahărul, împreună cu sarea și alte condimente. Deci acest ingredient nu se simte, dar, în același timp, le face suculente și fragede. 

Trebuie menționat că nu toate gospodinele laudă acest truc. În opinia lor, zahărul are un efect redus asupra gustului și că alte componente sunt responsabile pentru sucul și frăgezimea chiftelelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel