Data publicării:
Supă cu șuncă și fasole, o mâncare excelentă pentru zilele reci. Rețetă simplă
Dacă ți-a mai rămas niște șuncă după sărbători, poți pregăti această supă delicioasă și sățioasă pentru zilele reci de iarnă.
Această supă este perfectă pentru o zi rece. Este hrănitoare, parfumată și sănătoasă. În plus, poate fi pregătită pentru câteva zile, timp în care veți avea gata un prânz copios și parfumat.
Ingredientele de care aveți nevoie:
fasole uscată - 500 grame,
șuncă - 300-400 grame,
unt - 3 linguri,
ceapă - 3 bucăți,
morcovi - 3 bucăți,
țelină - 4 tulpini,
apă - 10 pahare,
pudră de usturoi - 1 linguriță,
frunză de dafin - 2 bucăți,
cimbru - 1 linguriță,
cartofi - 2 bucăți,
pătrunjel - 1 linguriță,
sare și piper după gust.
Pregătirea, pas cu pas
Fasolea se pune, peste noapte, la înmuiat. Curățați și tăiați cubulețe ceapa, morcovul și țelina. Tocați mărunt pătrunjelul și cimbrul. Cartofii curățați se tăie cuburi.
Pizza la tigaie fără făină: se face în câteva minute și are doar 100 de calorii
Într-o cratiță mare se pune untul și se adaugă ceapa, morcovul și țelina. Legumele se sotează circa 5 minute. Scoateți, apoi, jumătate din legume și pasați-le cu un blender până când sunt omogene și fără cocoloașe.
Salată din varză chinezească cu ciuperci murate: o rețetă simplă, dar plină de vitamine
Fasolea spălată se pune la fiert într-o oală cu apă. Se adaugă pudra de usturoi, șunca, dafinul, cimbru proaspăt și piureul de legume. Se aduce la fierbere, apoi se fierbe, cub capac, timp de 1 oră sau până când fasolea este moale.
Curry de pui parfumat și delicios. Iată o rețetă simplă și ieftină
Adăugați cartofii și gătiți încă 15-20 de minute, sau până când cartofii sunt gata. Supa se servește asezonată cu sare și piper după gust și presărată cu pătrunjel proaspăt. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News