Supă cu găluște, rețetă de POST. Așa îți vor ieși mega PUFOASE și MOI, truc secret
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Supa cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. 

Ingrediente

2 morcovi
2 cepe
1 păstârnac, 
1 țelină; 
Pentru găluște 
4 linguri de făină
4 linguri de griș
1 lingură amidon 
1 ceapă tocată mărunt
sare
boia 
piper
1 legătură pătrunjel
ingredientul secret - 1 linguriță rasă de chimen semințe  

Mod de preparare

Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie. Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.

Pentru găluște, combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă. De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert.

PONT: Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!

Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul.

PONT: Stropește găluștele cu 1/2 cană de apă rece, vor rămâne pufoase. 

Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel