Supă cremă din dovleac și cartofi, aromată cu ghimbir: o rețetă minunată de toamnă
Dacă sunteți în pană de idei, preparați o supă cremă din dovleac și cartofi. Vă dezvăluim cum o puteți face cremoasă fără a adăuga lapte, unt sau alte ingrediente de origine animală.
Una dintre cele mai tipice feluri de mâncare ale serilor de toamnă este această supă din dovleac și cartofi, aromată cu ghimbir și rozmarin.
Această rețetă nu presupune folosirea de ingrediente de origine animală. Cu un truc puteți obține o supă cremă ușoară și catifelată, potrivită și persoanelor vegane și celor care au intoleranță la lactoză.
Ingrediente:
900 grame de dovleac deja curățat,
600 grame de cartofi,
2 căței de usturoi,
2 crenguțe de rozmarin,
ulei de măsline după gust,
ghimbir pudră și sare după gust,
semințe de dovleac după gust.
Timp de preparare - aproximativ 20 de minute, porții - 4, dificultate - scăzută.
Cum se prepară supa cremă din dovleac și cartofi
Tăiați dovleacul și cartofii în bucăți mici. Clătiți și uscați bine rozmarinul. Usturoiul tocat se pune într-o tigaie mare cu puțin ulei și se călește ușor. Adăugați și crenguța de rozmarin.
Când usturoiul este auriu, scoateți crenguța de rozmarin și adăugați, în tigaie, dovleacul și cartofii. Acoperiți legumele cu apă, adăugați ghimbirul și fierbeți aproximativ douăzeci de minute.
Cea mai ușoară rețetă de pâine de casă din 4 ingrediente
Mixați legumele fierte cu un robot de bucătărie, obținând un piure. Piureul se pune înapoi în oală, se condimentează cu sare și se fierbe în continuare la foc mediu până se obține o cremă densă. Când este gata, adăugați semințele de dovleac și serviți supa cremă cât este fierbinte. Poftă bună!
Vezi și:
Pesto din vinete, dovlecei și roșii cherry: este gata în 5 minute și e senzațional de gustos
Pesto din vinete este un condiment gustos și foarte rapid de preparat. Sărac în calorii și bogat în fibre acest pesto este foarte util de consumat de persoanele care sunt la dietă.
Pesto din vinere ține colesterolului sub control și stimulează producția de bilă. Din rețetă mai fac parte dovlecei, bogați în antioxidanți, eficienți împotriva îmbătrânirii, și roșii cherry, delicioase și delicate.
Dacă aveți un borcan de dulceață în cămară, preparați acest desert parfumat
Pesto poate fi păstrat în frigider, acoperit cu ulei de măsline extravirgin și poate fi consumat ca un aperitiv. Ești curios să descoperi această rețetă sănătoasă și autentică, bazată pe produse proaspete din grădină?
Pesto din vinete, dovlecel și roșii cherry. Ingrediente:
vinete - 400 grame,
dovlecei - 250 grame,
roșii cherry - 250 grame,
parmezan ras - 70 grame,
busuioc proaspăt - 30 grame,
mentă - 4 frunze,
ulei de măsline - 60 ml,
nuci de pin - 30 grame,
usturoi - 1 cățel,
sare - 5 grame.
Prepararea
Spălați, curățați și tăiați dovleceii și vinetele în cuburi. Roșiile se taie în jumătate. Într-o cratiță antiaderentă se pune un stop de ulei și se rumenește usturoiul zdrobit.
Apoi se adaugă roșiile și se fierb câteva minute la foc iute. Reduceți focul și adăugați celelalte legume.
Cea mai rapidă și mai ușoară omletă italiană: amestecă toate ingredientele și dă-le în cuptor
Legumele se gătesc aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când pentru a nu se lipi de oală. Dacă este nevoie, se adaugă și o picătură de apă.
Între timp, nucile de pun se pun într-un robot de bucătărie și se macină bine, până se transformă într-o pură. Apoi adăugați busuiocul, menta, parmezanul ras și continuați să le mărunțiți pentru a obține un amestec uniform.
Cum să crești usturoiul pe balcon? Rezultatul te va surprinde
Când legumele sunt gata, se adaugă și ele în robotul de bucătărie și se mixează din nou până se obține o cremă groasă.
Asezonați crema cu sare. Transferați pesto într-un borcan de sticlă și lăsați să se răcească. Păstrați pesto în frigider și folosiți-l de fiecare dată când vreți să vă surprinzi oaspeții cu un aperitiv extraordinar de bun. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News