Supă cremă de conopidă și cartofi - rețetă de post
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vă propunem o rețetă de post pe care o puteți savura alături de cei dragi. Supă cremă de conopidă și cartofi este exact ce aveți nevoie pentru un prânz sau o cină în familie. 

Rețeta este dezvăluită de autoarea Cristina Corpaci din cartea "De la carnivor la vegan. Rețete ușor de preparat."

TIMP DE PREPARARE: 45 MINUTE

PORȚII: 4 PERSOANE

Această rețetă de supă de conopidă cu cartofi este destul de hrănitoare.

INGREDIENTE
1 lingură de ulei măsline
2 căței usturoi tocați
1 ceapă cubulețe
1 cartof cubulețe
1 conopidă mare tăiată
3 căni de apă sau supă
1 ardei iute tocat, doar dacă vă place mai picant
1 linguriță nucșoară
2 frunze de dafin
sare și piper după gust
OPȚIONAL: o ceapă verde tocată

MOD DE PREPARARE


Într-o oală mare de supă se pun ceapa și usturoiul cu puțină apă și o lingură de ulei de măsline. Se lasă 3-5 minute, acoperit. Se adaugă cartofii și conopida și se amestecă mai des. Se pune apa și dafinul și se lasă la fiert aproximativ 15 minute, chiar 20. Transferați compoziția în blender, dar înainte scoteți frunzele de dafin. Amestecați până obțineți o cremă mixtă. Puneți sare și piper după gust. Se poate decora cu ceapă verde tocată.

Valori nutriționale aproximative


Calorii 218
Total grăsimi 3 g
Carbohidrați 42 g
Fibre alimentare 7 g
Proteine 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel