Supă cremă de cartofi. Rețeta de post
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Supa cremă de cartofi poate fi o variantă delicioasă atunci când ții post. Iată cum se prepară...

Ingrediente:

- 4 cartofi mari curățați și tăiați cubulețe
- 1 ceapă medie tocată
- 2 căței de usturoi mărunțiți
- 4 căni de supă de legume sau apă
- 2 linguri de ulei de măsline sau de cocos
- 1/2 linguriță de boia dulce
- sare și piper negru măcinat, după gust
- frunze proaspete de pătrunjel sau mărar tocate (opțional, pentru servire)

Cum se prepară

Încălzește uleiul de măsline sau de cocos într-o oală mare pe foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o până devine moale și translucidă, cam 5 minute. Adaugă usturoiul și călește-l împreună cu ceapa timp de 1-2 minute, până când devine aromat. Adaugă cubulețele de cartofi și amestecă-le bine cu ceapa și usturoiul.

Toarnă supa de legume sau apa peste cartofi. Dă în clocot, apoi redu focul și lasă să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când cartofii sunt moi și pot fi străpunși cu ușurință cu o furculiță. Folosind un blender vertical sau un blender de banc, pasează amestecul până devine fin și cremos.

Pune supa pasată în oală și adaugă boiaua dulce, sare și piper după gust. Amestecă bine și lasă supa să mai fiarbă câteva minute pentru a se îmbina aromele. Servește cu pătrunjel sau mărar tocat pe deasupra, dacă dorești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel