Supa care te scapă de răceală și gripă - rețeta
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Supa care te scapă de răceală și gripă - rețeta / Foto: Pixabay, de security
Supa care te scapă de răceală și gripă - rețeta / Foto: Pixabay, de security
Află în articol rețeta supei care te scapă de răceală și gripă.

Odată cu venirea sezonului rece, suntem tot mai predispuși la răceli și gripe. Tocmai din acest motiv este important ca atunci când observăm primele simptome să luăm măsurile necesare. La fel de important este și să ne întărim imunitatea pentru a putea ține departe bolile de noi. Nu doar pastilele și tincturile ne pot ajuta să scăpăm de răceală și gripă, ci și această supă, a cărei putere este absolut incredibilă, scrie Realitatea.net. Iată cum o poți prepara.

Ingrediente: 50 de căței de usturoi, curățați și decojiți, 2 linguri cu ulei de măsline, 2 linguri cu unt, 2 cepe roșii mari, tăiate în cuburi, 1 lingură cu cimbru verde, 6 căni cu supă de pui, ierburi proaspete sau uscate pentru gust, 3 cești cu pâine veche sub forma de crutoane, 1 ceașcă cu smântână.

Mod de preparare: Înainte de a trece la treabă, dați drumul la cuptor să se încălzească. Apoi, tăiați capetele căpățânilor de usturoi și așezați cățeii pe o foiță subțire. După,  adăugați ulei de măsline și înveliți cățeii de usturoi în această foiță. Acestea se pun la cuptor pentru 90 de minute. După ce ați făcut acest lucru,  două linguri cu unt și două linguri cu ulei de măsline într-o oală, la fiert. Apoi, adăugați ceapa roșie tocată mărunt. Scoateți usturoiul din cuptor și lăsați-l la răcit. Atunci când este rece, amestecați cu compoziția de ceapă și ulei cu unt. Adăugați cimbru proaspăt, pătrunjel, mărar. Apoi, scoateți ierburile din supă și puneți-le în blender până se transformă în cremă, apoi puneți compoziția înapoi în supă. La final, adăugați smântâna.

Iată cum să eviți virusurile de iarnă

Este o rețea complicată de organe, țesuturi, celule și anticorpi care lucrează împreună pentru a menține corpul în siguranță împotriva infecțiilor. Când sistemul imunitar este în stare bună de funcționare, este pregătit să lupte împotriva oricărei forme de invadator străin (bacterii, virus, boală sau parazit) care îi intersectează calea.

Când sistemul imunitar este compromis, este mai puțin capabil să lupte împotriva germenilor. Drept urmare, organismul ne trimite semnale pentru a ne avertiza că ceva nu este în regulă. 

Aceste indicații pot varia de la senzație de lent până la răcire, recuperarea lentă după o rană sau diagnosticarea unei boli mai grave. Vestea bună este că există o varietate de metode de reîncărcare a mecanismului de apărare al organismului. Vitamina C este importantă. Studiile au demonstrat că un consum de alimente bogate în acest antioxidant (de exemplu, portocale, grapefruit, kiwi, căpșuni, broccoli, suc de roșii și ardei roșu și verde) ajută la reducerea duratei și severității răcelii comune, reduce inflamația și vă susține bariera pielii – prima linie de apărare a corpului. Cu toate acestea, există, de asemenea, nutrienți critici și măsuri de stil de viață care vă pot stimula imunitatea în următorul sezon de iarnă.

Ciupercile includ două tipuri de vitamine B: riboflavină (un antioxidant care promovează funcționarea adecvată a sistemului imunitar) și niacina (care întărește sistemul imunitar prin reducerea inflamației plămânilor). În plus, această alternativă delicioasă la carne conține seleniu, un alt antioxidant, și cupru care este o componentă esențială ce ajută la producerea de celule roșii din sânge și la menținerea imunității. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel