Sunteți invitați la TNB, o scenă unică în România, în amfiteatrul în aer liber, să vedeți Cazul „Țundrea”
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Cazul Țundrea
Cazul Țundrea
Când oraşul intră în vacanță, sunteți invitați pe acoperișul Teatrului Național, la Amfiteatrul în aer liber.

Ce faceți duminică seară, 18 august, de la 20.30? Sunteți invitați să vedeți Cazul „Țundrea”, un documentar cu ADN de thriller polițist.

Un spectacol de teatru de tip true crime, construit în stilul unei investigații judiciare, care jonglează cu percepțiile dintre adevăr / minciună și realitate / ficțiune.

Criminalul care a ucis cu sânge rece o fetiță de 14 ani este în libertate. Anchetatorii caută să elucideze misterul din spatele acestui eveniment tragic, interogând tot felul de suspecți. Cine este ucigașul? De ce a comis crima? Care sunt dovezile? Un incident izolat se transformă într-o dramă națională. Poate justiția din România să rezolve cazul?

Șocant, tragic și tulburător, „Cazul Țundrea” este un spectacol ce propune reconstituirea celui mai controversat caz judiciar al României postdecembriste. Folosind imagini de arhivă, stenograme, documente oficiale și dialoguri imaginate pe baza mărturiilor celor implicați, echipa artistică investighează live ancheta petrecută între anii 1992 și 2004.

Nota echipei:

„În raport cu felul în care justiția din România gestionează tragediile prezentului, considerăm că povestea cazului nostru merită readusă în atenția publică, ca fiind o dovadă clară de corupție și abuz a sistemului juridic românesc. Oamenii simpli sunt ignorați de un sistem în care domină influența și nepăsarea. Am fost îngroziți de realitatea crudă în care trăim și pe care o acceptăm orbește. Această poveste cumplită scoate la iveală o întreagă istorie a decadenței morale, a abuzului în serviciu și a nedreptății.

Am construit un spectacol la fel de crud, la fel de rece ca modul în care s-a desfășurat ancheta cazului. Ce am adăugat este un dram de speranță și o morală clară, pe care autoritățile nu au tras-o în mod public, dar pe care noi, cetățenii, o putem vedea”.

Dramaturg: Șerban Melnic și Cosmin Gaspar

Documentarist: Ana Monica Vîlcu, Cosmin Gaspar, Șerban Melnic

Regie: Ana Monica Vîlcu, Cosmin Gaspar, Șerban Melnic

Asistent regie: Radu Popescu

Scenografie: Nairam. Marian Văsii

Sound design: Alexandru Barbu

Proiecție video: Irinel Banu

Afiș: Diana Butnaru

Amfiteatrul în aer liber este o scenă unică în România, un loc aflat sus pe Național, la 24 metri deasupra Pieței Universității. Aici, de la jumătatea lui iulie până în septembrie, cultura și genurile artistice, diversitatea şi dezbaterea estivala (şi culturală) se întâlnesc sub cerul nopților de vară, chiar la km 0 al Capitalei, într-un program nocturn, incitant și variat.

Concerte, spectacole de teatru și dans, filme de colecție sau cele mai recente producții cinematografice, întâlniri cu artişti, vor putea fi văzute și trăite, în această vară, sub cerul înstelat al Bucureștiului, la Amfiteatru TNB.

Vânzarea biletelor la evenimentele de la Amfiteatru se va face exclusiv online.

Detalii și bilete, aici: https://www.tnb.ro/ro/cazul-tundrea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel