”Suntem singura țară europeană fără vacanța de iarnă a elevilor”. Dan Negru: Pe ce loc credeți că sunt nemții?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ciprian Dumitrache
WhatsApp
Dan Negru a făcut o fotografie alb-negru a sporturilor de iarnă în România.
Dan Negru a făcut o fotografie alb-negru a sporturilor de iarnă în România.
Dan Negru a făcut o fotografie alb-negru a sporturilor de iarnă în România.

Îndrăgitul prezentator tv, a comparat situația în care se găsește sportul românesc, din perspectiva disciplinelor sale de iarnă, cu sistemul care funcționează în Occident.

Acesta a luat ca exemplu sistemul german de învățământ, care, potrivit unui prieten al prezentatorului, include și o vacanță de iarnă, menită să deschidă apetitul tinerilor pentru sporturile sezonului rece, precum sania, patinajul, schiul. Această metodă conduce, împreună cu alte măsuri, la rezultatele de excepție ale sportivilor germani la Olimpiada de iarnă de la Beijing, acolo unde ocupă locul 1, în clasamentul pe națiuni.

”I-am văzut pe ai noștri răsturnându-se cu sania la Olimpiadă. Nu e vina lor că România nu există in sporturile de iarnă. Suntem singura țară europeană fără vacanța de iarnă a elevilor, aia care umplea pârtiile și deschidea dorința sporturilor de iarnă.

Prietenul meu Dietrich locuiește in München și iarna își duce copiii in "sportferien", așa numesc nemții vacanța de iarnă. Sportferien e o tradiție nemțească și din mii de copii care practică sporturile de iarnă din amuzamentul vacanței ies și câțiva campioni. M-am uitat azi pe clasamentul medaliilor la Olimpiadă. Pe ce loc credeți că sunt nemții?

La noi, von nichts kommt nichts (din nimic, tot nimic iese)”, scrie Dan Negru, într-o postare de pe Facebook.

 

Singura medalie românească

Dan Negru mai amintește și de singura medalie, cucerită la Olimpiada de iarnă: ”Pe lon Panțuru si Nicolae Neagoe, cei doi care au câstigat-o, nu-i mai aminteste nimeni, niciunde!”, spune prezentatorul.

”Cristian Țopescu mi-a povestit despre ei, demult. De ce României ii e atât de greu sa obțină o performanta in sporturile de iarnă? Habar n-am! Dar când vedeți cercurile olimpice de la Beijing, amintiti-vă de Ion și Nicolae. Singura medalie câștigată de România la J.O de iarnă!”.

Nemții se plâng de faptul că nu au primit mâncare caldă la Jocurile Olimpice. Americanii au venit cu paste de acasă

După ce vântul puternic i-a forțat pe organizatorii Jocurilor Olimpice să amâne evenimentul emblematic alpin de coborâre masculină, antrenorul Germaniei s-a plâns că nu există mâncare caldă disponibilă pentru sportivii care concurează pe noul traseu supranumit „The Rock”.

„Cateringul este extrem de discutabil, pentru că într-adevăr nu este deloc catering... M-aș fi așteptat de la Comitetul Olimpic să fie capabil să ofere mese calde”, a spus Christian Schwaiger reporterilor.

„Nu există mese calde. Există chipsuri, niște nuci, niște ciocolată și nimic mai mult. Acest lucru arată o lipsă de concentrare pe sportul de înaltă performanță”, a spus el, adăugând că este o situație diferită față de alte competiții, ca de exemplu la Cupa Mondială.

Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel