Romania, singura țară din Europa care mai are cota unică. De ce au renunțat celelalte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
taxe
taxe
Suntem singura țară din Europa care mai are cota unică, în timp ce celelate țări și-au dat seama că nu este sustenabilă, a declarat liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat pentru DC NEWS.

Bogdan Hossu a explicat pentru DC NEWS de ce nu avem o clasă de mijloc. Liderul sindical a fost întrebat dacă există capitaliști români, iar acesta a răspuns că există însă nu avem o clasă de mijloc a capitaliștilor români din cauza politicii fiscale.

"Există capitalisti români. Nu există o clasă de mijloc a capitalistilor romani (...). Problema este că politica fiscală făcută nu a permis creerea clasei de mijloc. Practicând o impozitare maximală, imediat după salariu mediu pe economie, practic nu a permis. Capitalizarea se face de la salariu mediu pe economie până la de șapte ori salariu mediu pe economie. Pe când, la noi, acest interval a fost impozitat maximal.

Cu cota unică este defiscalizat, mutând efortul pe micul contribuabil. Multa lume uită că pana în 2005 când s-a introdus cota unică, salariile mici erau impoiztate cu 8%.

Singura țară care mai are cotă unică a renunțat tocami pentru că nu e sustenabilă. Am rămas singurii din spatiul eruopean", a spus Bogdan Hossu, într-un interviu pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel