„Suntem dezamăgiți”. Anglia se chinuie la EURO 2024: Egal cu Danemarca, după o victorie la limită cu Serbia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a recunoscut că echipa sa nu a reușit să impresioneze în primele două meciuri de la Euro 2024, dar este convins că jucătorii pot evolua la un nivel mult mai înalt, scrie Reuters.

Echipa lui Southgate a fost ținută la egalitate, 1-1, de Danemarca joi, după ce a învins la limită Serbia cu 1-0 în deschiderea Grupei C. Golul marcat de Harry Kane în prima repriză pentru finaliștii EURO 2020 a fost anulat de șutul de la distanță al danezului Morten Hjulmand, iar Anglia nu a reușit încă o dată să creeze ocaziile pe care linia lor ofensivă talentată le promite.

"În mod clar, suntem dezamăgiți de nivelul celor două prestații pe care le-am avut, așa că trebuie să analizăm în profunzime și să găsim soluții pentru a rezolva problemele pe care le avem," a declarat Southgate într-o conferință de presă.

"Știm că nivelul poate fi mai înalt. Poate cel mai important lucru este să acceptăm mediul în care ne aflăm și așteptările care sunt în jurul nostru. În acest moment, suntem puțin sub nivelul acestor așteptări."

"În cele din urmă, aceasta este responsabilitatea mea. Sunt antrenorul și trebuie să îndrum acest grup în cel mai bun mod posibil pentru a realiza lucruri extraordinare."

Anglia nu a câștigat niciodată primele două meciuri de grupă la un Campionat European și, de asemenea, au avut patru puncte din primele două meciuri de la EURO 2020, când au ajuns în finală.

Southgate a recunoscut că problemele ar putea fi cauzate de un dezechilibru în echipa disponibilă.

"Este clar în ceea ce privește echilibrul echipei că nu avem cel mai bun fundaș stânga (Luke Shaw) disponibil. Așa că asta ne neagă oportunitatea de a avea acel echilibru," a adăugat el.

"Dar cred că Tripps (Kieran Trippier) a făcut o treabă incredibilă pentru echipă. Spiritul său, organizarea sa, dorința sa, ne-au ajutat să trecem peste linie în ultimele două meciuri."

Meciul de la Frankfurt a avut loc pe un teren care părea să se deterioreze ușor, iar fundașul Angliei, Kyle Walker, a trebuit să-și schimbe ghetele devreme din cauza pierderii aderenței pe gazon.

Southgate a refuzat să folosească acest lucru ca scuză pentru prestația letargică a echipei sale.

"Nu putem invoca nicio scuză pentru nivelul prestației, așa că trebuie să ne asumăm responsabilitatea. Am observat că acest teren s-a deteriorat și în meciul pe care l-am urmărit zilele trecute (Belgia vs Slovacia)," a spus el.

Anglia se află în fruntea Grupei C cu patru puncte, înaintea Danemarcei, care are două puncte, și ar trebui să ajungă în fazele eliminatorii. Ei vor juca împotriva Sloveniei în următorul meci, în timp ce Danemarca va înfrunta Serbia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel