Sunt primele informații despre Renault 5 E-Tech: Autonomie de 400 de km la o încărcare. Va fi dezvăluit complet în 26 februarie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Renault/dpa via Reuters Connect
Renault/dpa via Reuters Connect
Sunt dezvăluite primele informații despre Renault 5 E-Tech. 

Renault 5 E-Tech, de inspirație retro, vine cu o autonomie de până la 400 km și va folosi un stil de caroserie ultra-compact, atunci când o versiune pregătită pentru producție va fi dezvăluită la începutul anului viitor.

Măsurând 3,92 m lungime, este considerabil mai scurt decât Renault Clio, care măsoară 4,05 m. Acest lucru se datorează unei noi platforme AmpR Small, care ajută la crearea unei structuri a caroseriei extrem de compacte, în timp ce noua suspensie spate multi-link își propune să asigure că modelul 5 poate oferi „stabilitate și ținută de drum excelente”, potrivit Renault, citează Reuters. 

Urmând să fie prezentat oficial pe 26 februarie la Salonul Auto de la Geneva, 5 E-Tech va folosi o baterie de 52 kWh, care va permite o autonomie de până la 400 km de la o singură încărcare.

Designul viitorului model are ca inspirație originalul clasic.

Pe capota mașinii, există acum un indicator luminos de încărcare care formează numărul 5. Acesta devine complet iluminat când mașina este complet încărcată, permițând șoferilor să verifice cu ușurință starea bateriei mașinii, fără a fi nevoie să intre în cabină.

Renault afirmă că modelul 5 E-Tech are mai multe caracteristici speciale de design direct inspirate de R5 Turbo. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel