Urmărește emisiunea live
Sunt peștișorii din acvariul tău comestibili? Iată răspunsul!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Unele întrebări sunt atât de ciudate că ar trebui să rămână fără răspuns. Cu toate acestea, una dintre ele poate că v-a trecut vreodată prin minte: este peștișorul din acvariu comestibil?  

Principalul motiv pe care oamenii s-ar putea gândi să renunțe la un pește din acvariu este pentru că acesta a devenit un ”tankbusters”. Aceștia sunt pești care sunt suficient de mari și puternici pentru a sparge un rezervor.

Există o mulțime de pești în comerțul acvatic care nu ar trebui să fie luați în casă din cauza dimensiunilor pe care le ating sau din cauza îngrijirii de care au nevoie. Dacă din întâmplare te-ai trezit cu un ”tankbuster” pentru care nu ai spațiu pentru care nu mai poți să-l ții în siguranță, poate merita să îl mănânci. 

Speciile care sunt comestibile

Anumite tipuri de somn mare sunt un exemplu grozav de pești de acvariu care pot deveni nepotrivit de mari pentru acvariul obișnuit de acasă. Peștii aurii sunt comestibili, deși de obicei nu sunt pești deosebit de gustoși la gust. Tilapia, Plecostomus și Piranhas sunt alte exemple de pești de apă dulce care ajung în acvariile de acasă și sunt comestibili.

Peștii leu sunt un exemplu excelent de pește de apă sărată ținut în mod obișnuit în acvariile de acasă care poate fi mâncat. Sunt greu de păstrat din cauza temperamentului și nevoilor de mediu, ceea ce înseamnă că unii oameni s-ar putea să renunțe la ei, scrie itsafishthing.com

În libertate, unii peștișori pot atinge dimensiuni considerabile

Dacă te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla cu peștele tău auriu dacă ar ajunge în sălbăticie, atunci aruncă o privire la aceste exemple uriașe. Peștișorii aurii de companie eliberați în iazurile cu ape pluviale devin o problemă foarte mare în Canada.

Peștișorii aurii, originari din Asia de Est, sunt „de talie intermediară”, ceea ce înseamnă că pot continua să crească de-a lungul vieții și popt crește mai mari dacă condițiile sunt potrivite, scrie Euronews. 

Deși este un mit faptul că peștișorii aurii cresc doar proporțional cu dimensiunea rezervoarelor lor, un spațiu prea mic pentru ei putând provoca un stres intens, care împiedică creșterea, în condițiile potrivite, peștii aurii pot crește mai mari decât cei pe care îi vedem în mod obișnuit în magazine de animale. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel