"Sunt oameni cărora ar trebui să li se interzică să conducă?". Răspuns categoric din partea lui Titi Aur
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a vorbit despre posibilitatea ca unor şoferi să li se interzică să mai conducă vreodată. 

"Am mai discutat aici, dar şi în alte părţi, un subiect. La întrebarea dacă unor oameni ar trebui să li se interzică să mai conducă, răspunsul meu este categoric da. Sunt unii antitalent. Antitalent înseamnă că nu au nici instinct de conservare, nici îndemânare. Pentru că pot fi şoferi fără îndemânare, dar sunt precauţi, merg atent, încet, nu riscă. 

Dar sunt unii care nu au acel instinct de conservare. 

Mi-am adus de o discuţie cu domnul Vadim Tudor la o emisiune. El îmi spunea aşa. "Am luat carnetul în anii '60. La un moment dat, nu am putut pleca dintr-o intersecţie. A venit o femeie care conducea maşina din spatele meu şi mi-a mutat maşina, iar de atunci am spus că eu nu mai conduc. Mi-am dat seama că eu sunt cu mintea în altă parte". E un exemplu de om care gândea. Şi-a văzut de poezii, pamflete, toată aprecierea pentru asta. A spus că nu e treaba lui cu condusul. 

Dar asta o face un om cu minte. Sunt alţii care nu au minte, sau sunt părinţi care nu au minte şi dau copiilor maşini puternice, fără să conştientizeze. Şi devin autori morali ai accidentului pe care îl produce tânărul căruia i s-a pus la dispoziţie această maşină. Când eu, părinte, dau zeci de mii de ori pe o maşină pentru copilul meu, şi apoi îmi smulg părul din cap când bate Poliţia la uşă... Ar trebui să crească gradul de conştientizare, dar şi de acţiune. E necesar să acţionăm, nu doar să conştientizăm", a declarat Titi Aur la DC Conducem. 

CITEŞTE ŞI Şoferul zburător şi accidentul spectaculos care putea fi evitat. Titi Aur avertizează că "nu viteza ucide. A avut o mare şansă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel