Sunt mai sănătoase ouăle de prepeliţă decât cele de găină?
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Au ouăle de prepeliţă mai multe proprietăţi nutritive decât ouăle de găină?

Da. Ouăle de prepeliță conțin de două ori mai multă vitamina A și vitamina B2 și de două ori mai mult fier, prin comparație cu ouălele de găină, fiind de un real folos în prevenția anemiei. De asemenea, sunt hrănitoare și bogate în proteine, fiind recomandate și persoanelor care se confruntă cu lipsa de energie. "Ouăle de prepeliță sunt considerate o delicatesă în multe părți ale lumii. Sunt o modalitate sănătoasă și delicioasă de a adăuga mai multe proteine, vitamine și minerale în dieta ta, așa că bucură-te de ele cu moderație! Un ou de prepeliță are doar 14 calorii, dar oferă o doză mare de vitamina B12, seleniu, riboflavină și colină, împreună cu puțin fier", spune Mary Sabat dietician cu master în nutriție, potrivit stylecraze.com.

Vitaminele A, B2, B12 și D, calciu, potasiu, fosfor, magneziu și fier, toate acestea se regăsesc în ouăle de prepeliță. 100g de ouă de prepeliță conțin aproximativ 64 de mg de calciu, 13 mg de magneziu și 132 de mg de potasiu, informează medindia.net. Datorită conținutului ridicat de nutrienți consumul de ouă de prepeliță contribuie la creșterea imunității, menținerea sănătății pielii, gestionarea diabetului și prevenirea căderii părului.

Indicate pentru alergii

Ouăle de prepeliță sunt utile și celor care suferă de alergii, întrucât conțin ovomucoidă, o proteină care acționează ca un anti-alergenic natural, ajutând organismul să combată congestia și inflamațiile, precum și celelalte cauze care duc la reacții alergice. Totuși, ouăle de prepeliță nu sunt indicate persoanelor care sunt alergice la ouă. ,,Persoanele alergice la ouă de găină sunt, de obicei, alergice și la ouăle altor păsări. Deci, aici sunt incluse și ouăle de prepeliță, precum și cele de curcă, rață sau gâscă. Aceasta se numește reactivitate încrucișată și apare din cauza asemănării structurilor de proteine din mai multe tipuri de ouă’’, explică Hemant Sharma, șef al Diviziei de Alergie și Imunologie în cadrul Centrului Medical Național pentru Copii din Washington D.C, potrivit allergicliving.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel