Sunt aceste tendințe în materie de sănătate cu adevărat bune pentru tine? Argumentele pro și contra pentru 5 dintre ele
Argumentele pro și contra pentru 5 dintre tendințele în materie de sănătate.
Cu toții am trecut prin asta: ai mers prea departe weekendul trecut, așa că acum este timpul să fii "sănătos".
În 2024, asta înseamnă probabil să apelezi la un suc verde sau la pâine prăjită cu avocado, toate acestea fiind prezentate ca alimente curățătoare și aducătoare de grăsimi benefice.
Dar sunt aceste mofturi chiar atât de bune pentru tine? Nu întotdeauna.
Nutriționistul autorizat Amy Shapiro și dieteticianul autorizat Maria Bella avertizează că multe dintre tendințele de top din ziua de azi sunt pline de zahăr și calorii, care dezechilibrează dieta.
Ei avertizează că este important să acordați atenție ingredientelor atunci când achiziționați articole din magazin sau când mergeți la restaurant.
Aici, ele prezintă beneficiile și dezavantajele celor mai populare nouă tendințe în materie de sănătate și dacă ar trebui să vă regândiți abordarea data viitoare când vă detoxifiați.
Pâine prăjită cu avocado
Pro:
Pâinea prăjită cu avocado are o mulțime de grăsimi sănătoase pentru inimă.
Acest aliment sănătos la modă conține o grăsime bună care ajută la scăderea nivelului de colesterol și este lipsit de sodiu.
Este important să fiți atenți la tipul de pâine pe care îl folosiți atunci când faceți toastul cu avocado. Cerealele germinate sunt uimitoare pentru controlul colesterolului și al zahărului din sânge și s-a demonstrat că provoacă mai puțin disconfort gastrointestinal la alergători.
Dacă folosiți pâine integrală, asigurați-vă că are cel puțin 5 grame de fibre pe porție.
Contra:
Oamenii trebuie să evite să adauge prea mult avocado la pâinea prăjită atunci când o prepară, deoarece poate să fie destul de grețos.
Rezultatele:
Pâinea prăjită cu avocado este o opțiune bună pentru a accesa grăsimi sănătoase pentru inimă și pentru a vă face să vă simțiți sătui.
Evitați să folosiți prea mult avocado și adăugați alte ingrediente, cum ar fi ouă, somon afumat sau semințe de floarea-soarelui pentru a spori beneficiile.
Granola
Pro:
Granola poate fi fără gluten și plină de ingrediente sănătoase precum nuci, semințe și ovăz.
Are, de asemenea, grăsimi nesaturate sănătoase pentru inimă și unele proteine.
Se recomandă doar persoanelor care încearcă să ia în greutate, din cauza cantității de calorii pe care o poate avea o ceașcă.
Contra:
Acesta tinde să fie cel mai rău aliment sănătos pe care oamenii îl pot consuma. Pot exista o mulțime de zaharuri și grăsimi ascunse în granola pe care o cumpărați din magazin. Tabelul nutrițional trebuie mereu verificat.
Aceasta poate conține în medie 450-600 de calorii pe porție de mărimea unei cești, ceea ce reprezintă o cantitate semnificativă.
Dacă adaugi niște lapte, consumi mai mult de jumătate din calorii înainte de ora prânzului.
Rezultatele:
Aceasta nu este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră dacă doriți să pierdeți în greutate.
Fiți atenți la etichetă atunci când o cumpărați pentru a vă asigura că nu conține zaharuri și grăsimi ascunse.
Batoane proteice
Pro:
Batoanele nutritive sunt o gustare ușor de luat pe drum atunci când vă grăbiți.
Ar trebui să puteți recunoaște foarte ușor ce conține batonul atunci când citiți eticheta.
Batoanele cu mai puțin de 150 de calorii și care au mai mult de cinci grame de fibre sunt cele mai bune pentru persoanele care caută o opțiune nutritivă.
Contra:
Nivelul de zahăr poate fi ridicat în baton și se pot adăuga multe alternative.
Batoanele nutritive sunt prea procesate și ar putea afecta dieta'
Batonul nu ar trebui să aibă mai mult de 11 sau 12 g de zahăr dacă doriți să obțineți toate beneficiile pentru sănătate fără să vă grăbiți cu zahărul inutil.
Dacă nu recunoașteți ingredientele din baton, atunci probabil că nu este atât de bun pentru tine pe cât crezi.
Rezultatele:
Fiți atenți la etichete atunci când alegeți cele mai bune batoane pentru dvs. pentru a vă asigura că nu sunt aditivi de zahăr.
Dacă batonul are peste 11 sau 12 g de zahăr, atunci probabil că este mai bine să alegeți o altă gustare, cum ar fi o pungă de migdale, dacă sunteți în mișcare.
Lapte de migdale
Pro:
Partea bună este că are puține calorii.
Laptele de migdale are o mulțime de opțiuni de arome pentru persoanele care caută ceva gustos și care nu conține lactate.
Se recomandă să cumpărați lapte de migdale neîndulcit pentru a scăpa de zaharuri adăugate.
Contra:
Partea proastă este că este sărac în proteine.
Chiar dacă migdalele sunt o sursă bună de proteine, laptele de migdale nu este.
De asemenea, este sărac în calciu în comparație cu laptele obișnuit.
O parte din laptele de migdale are caragenan în el. Acest aditiv nu are niciun beneficiu nutrițional și este folosit pentru a îngroșa produse precum laptele și iaurtul.
Au existat rapoarte privind caragenanul care provoacă boli, neavând niciun beneficiu adăugat.
Cumpărați lapte de migdale și evitați acest ingredient.
Rezultatele:
Alegeți ce tip de lapte consumați în funcție de ceea ce are nevoie organismul dumneavoastră.
Laptele de migdale ar putea fi cel mai bun pentru dieta ta dacă ești în căutarea unei opțiuni cu puține calorii.
Dar dacă aveți un nivel scăzut de calciu sau proteine, ar putea fi nevoie să treceți la un lapte din surse animale.
Smoothie-uri verzi
Pro:
Smoothie-urile verzi adaugă mai multe fructe și legume în dieta dumneavoastră.
Contra:
Oamenii confundă adesea sucurile și smoothie-urile. Sucurile aruncă fibrele neprețuite și duc la vârfuri rapide de zahăr și la căderi de energie mai târziu.
Sucurile scot fructele din fibrele lor și lasă în urmă zaharurile. De asemenea, trebuie să puneți mai multe fructe în blender atunci când faceți smoothie-uri decât ați mânca în mod normal în sine.
Rezultatele:
Smoothie-urile sunt cele mai bune dacă se folosește un singur fruct, iar restul sunt legume. Acest lucru ajută la scăderea cantității de zahăr din băutură.
Dar dacă încercați să pierdeți în greutate, ar putea fi mai bine să mâncați fructele și legumele în loc să le amestecați.
O femeie adultă medie are nevoie de 25 g de fibre și un bărbat adult de 38 g, în timp ce un european adult mediu primește doar 12 g pe zi.
Așadar, dacă aveți un nivel scăzut de fibre, evitați sucurile din cauza modului în care le îndepărtează din fructe (coaja fructului și altele), conform Daily Mail.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News