Summit UE Sibiu. Ce vor mânca cei mai puternici lideri europeni
Sibiul este joi, 9 mai, capitala Europei, unde liderii a 27 de state și guvern se vor afla în cadrul Summit-ului care va decide calea pe care va merge Uniunea Europeană pentru următorii cinci ani.
Pentru cei mai puternici lideri ai Europei și membrii delegațiilor oficiale, oficialitățile au pregătit un meniu pe măsură, din care face parte și mâncăruri tradiționale.
Oficialii UE vor avea mese zilnice tip "bufet suedez" (prânz și/ sau cină); coffee-break (3 pauze de cafea zilnic/ persoană); coffee - station (lounge/ spații amenajate aeroport). Bucătarii vor sosi joi, 9 mai, și vor găti pentru circa 1.350 de persoane, la prânz și la cină, potrivit observator.tv.
Aperitive:
- Platou cu brânzeturi tradiționale românești (caș dulce, telemea oi, cașcaval Dobrogea, cașcaval afumat, urdă, telemea vacă)
- Mule de pasăre în aspic
- Frigărui de mozzarella cu struguri albi și roșii
- Somon marinat cu măsline verzi
- Piept de rață afumat pe portocală
- Terină de căprioară
- Canapele de castraveți verzi cu pastă de somon picant
- Mini frigărui cu gambas
- Roșii cherry
- Calamari picanți
- Ruladă din mușchi de vită cu prune uscate
Vezi si: BREAKING NEWS Summit Sibiu. Cristian Mihai Dide, scandal cu jandarmii - VIDEO
Fel principal:
- File de somon cu sos de lămâie
- Mușchi de vită Wellington
- Medalion de căprioară
- Sărmăluțe în foi de viță cu smântână
- Șalău pe lime
- Salată Cezar
- Salată de ciuperci cu chimen
- Salată Waldorf
- Cartofi copți
- Rulou de vinete cu legume
- Orez sălbatic
- Mini chifle albe și negre
- Mini prăjituri asortate
- Fructe asortate
Băuturi:
- Apă plată, apă mineral, Santal, Cola, Fanta, Sprite
- Cafea filtru / ceai (zahăr, lapte, lămâie)
- Vin alb/ Vin roșu/ Vin spumant (doar la meniurile propuse pentru cină)
Meniuri orientative Lacto – Vegetariene
Gustare:
- Mille feuille de legume la grătar cu mascarpone
- Cremă de vinete și marmeladă de roșii uscate la soare servită cu roșii cherry coapte
- Salată de avocado, pere, pepene galben servită pe pat de frunze verzi
- Trio de bruschete cu roșii, cu pesto vegan, arugula și sos balsamic,
- Rulou cu quinoa și alge nori, mini vegan quiche cu spanac
Fel Principal:
- Ciuperci la cuptor, marinate în unt aromat, servite cu brânză de capră și ceapă caramelizată
- Sparanghel copt cu sos de capere și balsamico și ciuperci cu verdeață și roșii
- Risotto cu trufe
- Chifle asortate
Desert:
- Pară cu sos caramelizat
- Clătite cu miere și nuci
- Budincă de chia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News