Summit UE 2019. Băsescu: Nu trebuie să ne jucăm cu focul
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Traian Băsescu
Traian Băsescu
În direct la România TV, fostul președinte al României Traian Băsescu a făcut precizări cu privire la modul în care a văzut el Summitul de la Sibiu. 

”A ieșit câștigătoare România pentru că Summitul de la Sibiu a fost un succes organizatoric, în primul rând. Nu trebuie să cădem însă în capcana de a crede că totul a fost roz. Pentru că în spatele Declarației de la Sibiu... spre exemplu există disputa pe care președintele Macron a lansat-o legat de modul de alegere a președintelui Comisiei Europene și în mod cert nu va rămâne la acest nivel și în paralel a apărut programul de campanie al partidului președintelui Macron care vorbește de o armată europeană în condițiile în care chestiunea armatei europene este extrem de disputată între liderii Uniunii. (...) Se face o armată europeană? Dacă da, există riscul ca Statele Unite să spună: înțeleg că vă puteți apăra singuri. Foarte bine, ne retragem și noi din NATO, iar președintele SUA a spus deja acest lucru acum câteva luni. Deci cred că nu trebuie să ne jucăm cu focul”, a precizat Traian Băsescu în direct la România TV.

Băsescu: președenția României la Consiliul Uniunii Europene, un succes

În cadrul intervenției telefonice, Traian Băsescu a fost întrebat și de modul în care țara noastră s-a descurcat cu președenția la Consiliul Uniunii Europene. 

”Lăsând totul la o parte, eu știu că o să fiu etichetat urât, dar știu de la Bruxelles, președenția României la Consiliul Uniunii Europene a fost un succes”, a mai spus Traian Băsescu. 

Vezi și: Summit UE 2019. Klaus Iohannis, declarații la finalul întâlnirilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel