Summit Sibiu. Cioloș s-a întâlnit cu Macron, ce au discutat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Emmanuel Macron  FOTO Agerpres
Emmanuel Macron FOTO Agerpres
Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, s-a întâlnit la Sibiu, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cei doi agreând faptul că întărirea coeziunii între Est şi Vest este piatra de temelie a construcţiei Europei viitorului.

Prezent la Sibiu, unde s-a desfăşurat Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, Dacian Cioloş a precizat joi, într-o postare pe pagina pagina sa de Facebook, că s-a întâlnit cu Emmanuel Macron, menţionând totodată că, din punctul său de vedere, Europa are resurse nebănuite de a-şi scrie corect şi onest istoria în beneficiul tuturor cetăţenilor europeni, iar românii au bucuria şi ocazia de face parte dintr-un proiect istoric.

"Discuţia s-a centrat pe Manifestul pentru Europa pe care l-am lansat ieri şi despre importanţa calibrării corecte în construcţia europeană. Am fost de acord că întărirea coeziunii între Est şi Vest este piatra de temelie a construcţiei Europei viitorului", a precizat preşedintele PLUS.

Dacian Cioloş a adăugat faptul că discuţia cu liderul francez s-a concentrat asupra pregătirii grupului proeuropean din viitorul Parlament, care va fi desemnat în urma alegerilor din 26 mai.

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a precizat luni, la Alba Iulia, că a avut mai multe discuţii în ultimele luni cu conducerile partidelor En Marche, din Franţa, şi Ciudadanos, din Spania, pentru constituirea unui nou grup politic, de centru-dreapta, în viitorul Parlament European. 

Vezi și: Summit Sibiu. Preşedintele Macron, impresionat de mobilizarea tinerilor împotriva schimbărilor climatice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel