Summit NATO la București, prezidat și de Klaus Iohannis
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Summit NATO la București în 4 noiembrie. Nouă țări din Europa Centrală și de Est vor solicita o prezență sporită a NATO în regiune. Cererea vine ca răspuns la "provocările de securitate din est și din sud". 

Secretarul General adjunct al NATO, Alexander Vershbow, va reprezenta Alianța la acest summit regional, prezidat de șefii statului român și polon, Klaus Iohannis și Andrzej Duda, potrivit HotNews

Participanții vor lansa un mesaj comun prin care vor sublinia importanța unei adaptări strategice a NATO pentru situația de securitate actuală. 

Țările vor reitera hotărârea de a-și dubla eforturile pentru consolidarea graniței de est a NATO și a Uniunii Europene. Wall Street scrie că țările membre vor discuta despre creșterea numărului de trupe staționate de-a lungul frontierei ruse și punerea lor sub comanda formată a NATO. 

Reuniunea de la Bucuresti va reuni președinții Bulgariei, Estoniei, Ungariei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei, României și Slovaciei, precum si președintele Camerei Deputaților din Cehia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel