Summit european la Sibiu. Proteste anunţate de trei asociaţii, în ziua reuniunii!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sibiul s-a transformat într-o fortăreaţă pentru Summit-ul european găzduit de Klaus Iohannis. În piaţa mare din Sibiu se montează deja podiumul pe care vor păşi marile personalităţi politice din Europa. Cu toate astea, nu este linişte la Sibiu. Asta pentru că se anunţă şi proteste, conform primăriei Sibiu. Trei asociaţii au anunţat că vor organiza proteste de amploare în oraş chiar în ziua Summit-ului! 

Potrivit publicaţiei Ora de Sibiu, vor ieşi în stradă cei de la Greenpeace România, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 şi Asociaţia "Evoluţie în instituţie". Greenpeace România va protesta pentru "situaţia mediului din România şi Europa" şi schimbările climatice. Platforma Unionistă Acţiunea 2012 va organiza un protest pentru "promovarea dezideratului de reunificare a Republicii Moldova cu România", în timp ce Asociaţia "Evoluţie în instituţie" va protesta pentru a "atrage atenţia şefilor de state şi guverne din Uniunea Europeană asupra încălcărilor frecvente asupra dreptului la întrunire paşnică şi liberă exprimare", potrivit Ora de Sibiu. 

În aceeaşi zi, la Iaşi, social democraţii au anunţat că vor organiza un miting cu 40.000 de oameni, în prezenţa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. 

Summit-ul de la Sibiu va transforma România în centrul politic al Europei. Liderii UE vor discuta despre următoarea agendă strategică a UE pentru perioada 2019-2024. Aceștia vor schimba opinii cu privire la provocările și prioritățile UE în perspectiva următorilor ani. Summit-ul va fi prezidat de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel