Summit de urgenţă la Bruxelles, unde liderii UE vor decide soarta Greciei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Șefii de stat și de guverne din zona euro se reunesc, luni seara, la Bruxelles privind situația Greciei. 

Potrivit ultimelor informații,  Guvernul Greciei ar fi  făcut o concesie majoră pentru reducerea deficitului sistemului de pensii, au declarat luni trei oficiali apropiaţi discuţiilor, în timp ce liderii zonei euro au avertizat că este improbabil să se încheie imediat un acord pentru deblocarea finanţării statului elen.

Luni, reprezentanţi ai UE au calificat noile propuneri făcute de premierul grec drept "o bază bună de discuţii" pentru negocieri. Reprezentantul Germaniei la UE, Martin Selmayr, a scris pe Twitter, fără să ofere detalii, că planul Greciei "este o bază bună de progres" la summitul zonei euro.

Citește și: Ministru grec de stat: BCE nu va lăsa băncile din Grecia să intre în colaps

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a vorbit despre "naşterea cu forcepsul" a propunerilor, la care oficialii eleni au lucrat până târziu în noapte, înainte de summitul de luni al liderilor din zona euro de la Bruxelles, în speranţa ca Grecia să rămână în zona euro.

Grecia riscă să nu poată plăti, la 30 iunie,  tranșa de 1,6 miliarde de euro către FMI, specialiştii mizând în acest context pe o ieşire a ţării din zona euro şi chiar din UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel