Suma uriașă pe care guvernul SUA o va plăti victimelor lui Rarry Nassar, fostul medic al lotului de gimnastică
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Care este suma pe care guvernul american o va plăti victimelor agresiunilor sexuale comise de Larry Nassar, condamnat pe viață. 

Departamentul de Justiție al SUA a ajuns la o înțelegere civilă de 138,7 milioane de dolari cu sute de victime ale fostului medic al echipei de gimnastică a SUA, Larry Nassar, care este în închisoare, fiind condamnat pe viață abuzuri sexuale asupra sportivelor aflate în grija sa, inclusiv Simone Biles, Aly Raisman și McKayla Maroney, au anunțat, marți, autoritățile, citate de Reuters, scrie Agerpres.

Această înțelegere rezolvă acuzațiile potrivit cărora FBI-ul a greșit ancheta inițială asupra lui Nassar, a precizat Departamentul de Justiție.

”Aceste acuzații ar fi trebuit să fie luate în serios încă de la început. În timp ce aceste înțelegeri nu vor anula răul provocat de Nassar, speranța noastră este că ele vor ajuta să le ofere victimelor parte din sprijinul necesar pentru a continua să se vindece”, a declarat Benjamin Mizer, procurorul general asociat interimar al SUA, într-un comunicat.

Larry Nassar, condamnare de 60 de ani pentru deținere de materiale cu abuz sexual

Larry Nassar (60 de ani) a fost timp de 18 ani principalul medic al lotului de gimnastică, iar în 2017 a fost condamnat de un tribunal federal la 60 de ani de închisoare pentru acuzații de posesie de materiale cu abuz sexual asupra copiilor.

În anul următor, Nassar a fost condamnat la o pedeapsă de până la 175 de ani și, respectiv, până la 125 de ani, în două instanțe separate din Michigan, pentru molestarea gimnastelor aflate în grija sa.

Campioanele olimpice Simone Biles și McKayla Maroney s-au numărat printre victimele care au criticat public FBI-ul pentru modul în care a gestionat ancheta.

Citește și: Fostul medic al echipei de gimnastică a SUA, Larry Nassar, înjunghiat în penitenciar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel