Suma uriașă oferită de un avocat pentru mantia neagră purtată de Messi când a primit trofeul Cupei Mondiale
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Suma uriașă oferită de un avocat pentru mantia neagră purtată de Messi când a primit trofeul Cupei Mondiale / Foto: Agerpres
Suma uriașă oferită de un avocat pentru mantia neagră purtată de Messi când a primit trofeul Cupei Mondiale / Foto: Agerpres
Un avocat oferă o sumă uriașă pentru mantia neagră purtată de Messi când a primit trofeul Cupei Mondiale.

Un avocat din Oman oferă 1 milion de dolari pe acel "bisht", mantia tradiţională arăbească de culoare neagră îmbrăcată de căpitanul echipei Argentinei, Lionel Messi, după ce a primit trofeul Cupei Mondiale la sfârşitul săptămânii trecute, în Qatar, informează site-ul walfoot.be.

Pe Twitter, un avocat şi deputat din Oman, Ahmed al-Barwani, a venit cu o propunere surprinzătoare: "Din Sultanatul Oman, te felicit pentru că ai câştigat Cupa Mondială în Qatar. Bisht este un simbol al cavalerismului şi al înţelepciunii. Îţi ofer un milion de dolari pe el".

Dacă va cumpăra mantia, Ahmed al-Barwani nu o va purta. "Va fi expusă pentru a comemora acest moment de mândrie şi pentru a ne ajuta sã-l retrăim, dar şi pentru a ne aminti cã putem face totul", a declarat el pentru ziarul The National.

Messi i-a permis emirului Qatarului să pună mantia pe umerii săi înainte de a primi trofeul Cupei Mondiale din partea preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, şi de a-l ridica spre cer în mijlocul colegilor săi. Foşti fotbalişti precum Gary Lineker şi Pablo Zabaleta au caracterizat acest lucru ca fiind nepotrivit în acel moment.  

Creatorul bisht-ului în care a fost îmbrăcat Messi a spus cât mantia neagră

Croitorul care a realizat mantia neagră pentru finala Cupei Mondiale din Qatar, Muhammad Abdullah Al-Salem, a explicat că un bisht costă peste 2000 de euro, scrie digisport.ro.

Pentru evenimentul din Qatar, au fost create două astfel de bisht-uri, unul pentru Messi și unul pentru Hugo Lloris, în cazul în care Franța ar fi câștigat finala.

"La început, când au fost comandate acele bisht-uri, nu știam că sunt pentru câștigătorul Cupei Mondiale. Am fost surprinși la ceremonie că acel bisht pe care Messi l-a purtat este din magazinul nostru. Am fost mândru să văd că magazinul nostru a fost prima alegere a oficialilor pentru fabricarea acelui bisht care să fie purtat de câștigătorul Cupei Mondiale", a explicat Muhammad Abdullah Al-Salem.

Se pare că bisht-ul a fost brodat manual și pentru realizarea acestuia a fost folosită o mătase japoneză specială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel