Sumă record pentru un loc de parcare la Tulcea. Cât a licitat un locuitor: A dat asigurări că nu a greșit cu nimic și că suma este corectă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un locuitor din Tulcea a licitat o sumă enormă pentru un loc de parcare.

Un locuitor din municipiul Tulcea a câştigat un loc de parcare după ce a licitat 100.000 de lei. Aceasta va trebui să plătească suma în termen de cinci zile, în caz contrar nu va mai putea participa la nicio licitaţie de acest fel care se va organiza în următorii trei ani.

Primarul municipiului, Ştefan Ilie, a declarat astăzi că în momentul licitaţiei persoana care a anunţat suma record a fost sunată de gestionarul aplicaţiei prin care autoritatea locală organizează aceste tranzacţii, potrivit Agerpres.

"Persoana care a licitat suma a dat asigurări că nu a greşit cu nimic şi că suma este corectă. Dacă nu va achita banii în termenul de cinci zile, în următorii trei ani nu va mai putea participa la nicio licitaţie", a menţionat primarul.

El le-a recomandat tuturor persoanelor care văd sume record licitate pentru un loc de parcare să participe la tranzacţie cu suma minimă - 150 de lei.

"Banii nu vor fi pierduţi, fiindcă e greu de crezut că cei care licitează sume astronomice îşi permit să le şi plătească şi atunci vor avea locul de parcare asigurat cu suma minimă admisă", a precizat Ştefan Ilie.

Autoritatea locală a organizat, la începutul celui de-al doilea semestru al acestui an, primele licitaţii pentru parcările rezidenţiale.

În urma primelor tranzacţii, cel mai mare preţ care este plătit de o persoană pentru un asemenea spaţiu a fost stabilit la 1.500 de lei, scrie Antena 3.

Regulament nou pentru parcările de reședință din Sectorul 3. Iată noile prevederi

Noul regulament va intra în vigoare din data de 30 septembrie 2022 și conține o serie de îmbunătățiri astfel:

1. Se va putea atribui al doilea loc pentru apartamentele cu minimum 2 camere.

2. 30% din totalul locurilor unei baterii nu vor fi atribuite nominal, pe principiul omul și locul de parcare. Acestea vor fi alocate nenominal locuitorilor domiciliați la adresele arondate conform regulamentului. Aceștia vor avea dreptul să le folosescă în funcție de sosirea la adresă. Ele vor fi marcate diferit și în teren dar și în Sistemul Informaticde Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3 (GIS). 

3. Se vor elibera sickere cu coduri QR beneficiarilor de parcări de reședință, iar aceștia vor trebui să le pună în mașină la loc vizibil.

4. Toate informările trimise de Primăria Sectorului 3 beneficiarilor parcărilor de reședința se vor face exclusiv online, prin emailsau prin SMS. 

5. După intrarea în vigoare a noului regulament, în data de 30.09.2022, posesorii autorizațiilor emise înainte de 2021 au la dispoziție 90 de zile pentru a-și actualiza datele/ documentele.

Notă! Beneficiarii trebuie să aibă actualizate datele de contact pt o comunicare eficientă.

6. Pentru a se putea atribui locuri și persoanelor domiciliate la case, sintagma "apartament" din vechiul regulament este înlocuită cu "imobil". Concret, prevederile sunt valabile pentru persoanele domiciliate în imobilele de pe raza Sectorului 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel