Sumă colosală plătită pentru rochia purtată de Marilyn Monroe la ziua lui Kennedy
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Rochia mulată pe care Marilyn Monroe a purtat-o atunci când i-a cântat lasciv "La mulți ani" președintelui John F. Kennedy, la împlinirea vârstei de 45 de ani, a fost vândută pentru suma de 4,8 milioane de dolari în cadrul unei licitații organizate joi seara în Beverly Hills.

Brodată manual cu 2.500 de cristale, celebra rochie de culoarea pielii fusese estimată la 2-3 milioane de dolari de către Julien's Auctions, casa de licitații care a organizat vânzarea într-un cartier frecventat de celebrități din Los Angeles, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Rochia a fost concepută pentru a se mula pe formele lui Marilyn — care nu purta lenjerie — și a trebuit să fie cusută pe actriță cu puțin timp înainte ca aceasta să intre pe scena de la la Madison Square Garden din New York, la 19 mai 1962, pentru a cânta "Happy Birthday Mr. President" cu celebra sa voce senzuală.

Interpretarea a alimentat zvonurile despre o presupusă idilă între carismaticul președinte american și celebrul sex-simbol.

Marilyn Monroe a murit la mai puțin de trei luni după acest eveniment, din cauza unei supradoze de barbiturice, iar Kennedy a fost asasinat anul următor.

[citeste si]

Rochia a fost achiziționată de Ripley's Believe It or Not!, un imperiu media care deține și un lanț de muzee, inclusiv unul la Hollywood, dedicat obiectelor bizare sau cu semnificație istorică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel