Suedia va oferi al doilea booster persoanelor de peste 65 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Suedia va oferi cel de-al doilea booster (a patra doză a unor vaccinuri anti-COVID-19 în cele mai multe cazuri, n.r.) persoanelor de peste 65 de ani pentru a le ajuta să îşi consolideze apărarea imunitară în faţa acestei maladii, au anunţat luni reprezentanţii Agenţiei pentru Sănătate din această ţară, relatează Reuters.

'Pentru persoanele de peste 65 de ani, au trecut de acum patru luni de la precedenta doză de vaccin, iar efectul protector al vaccinului scade odată cu trecerea timpului', au precizat reprezentanţii Agenţiei pentru Sănătate din Suedia într-un comunicat. Iniţial, Suedia oferise cel de-al doilea booster persoanelor cu vârste de peste 80 de ani.

Suedia a anulat toate restricțiile la începutul lunii martie

Autorităţile suedeze au anulat la începutul lunii martie aproape toate restricţiile adoptate pentru a controla pandemia de COVID-19.

În prezent, este dificil de estimat nivelul de răspândire virală în Suedia, în condiţiile în care testările în masă pentru detectarea noului coronavirus au fost oprite, însă numărul pacienţilor suedezi care necesită îngrijiri medicale în secţii de terapie intensivă a scăzut până la cel mai mic nivel al său din ultimele 18 luni, scrie Agerpres.

Australia administrează a patra doză de vaccin împotriva Covid-19

Guvernul australian a anunţat vineri că va oferi o a patra doză dintr-un vaccin anti-COVID-19 persoanelor cele mai vulnerabile, dacă sunt de acord, în perspectiva iernii australe care începe în iunie şi pentru a evita impactul unor noi focare de coronavirus, relatează EFE. 

Decizia de a pune cea de-a patra doză la dispoziţia persoanelor cu risc de a dezvolta forme grave răspunde recomandărilor Grupului Consultativ Tehnic Australian pentru Imunizare (ATAGI), notează într-un comunicat Ministerul australian al Sănătăţii.

A patra doză, care va fi disponibilă împreună cu vaccinul antigripal începând cu 4 aprilie, va trebui administrată la distanţă de cel puţin patru luni de la efectuarea celei de-a treia doze (booster), informează ministrul sănătăţii, Greg Hunt, într-un comunicat.

Măsura vizează populaţia indigenă cu vârsta peste 50 de ani şi persoanele care trăiesc în reşedinţele pentru vârsta a treia sau care primesc asistenţă la domiciliu. Vezi articolul inițial aici!

Citește și Franţa oferă a patra doză de vaccin persoanelor de peste 80 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel