Sudan: Fostul preşedinte Omar Al-Bashir, inculpat pentru corupţie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul preşedinte sudanez Omar Al-Bashir, destituit şi arestat în aprilie la presiunea străzii, a fost inculpat pentru ''corupţie'', a anunţat joi agenţia oficială de presă Suna, relatează AFP.

Ajuns la putere printr-o lovitură de stat în 1989, Al-Bashir a fost destituit şi arestat de armată pe 11 aprilie la Khartoum, ca urmare a unei noi mişcări de contestare inedită, declanşată în decembrie de triplarea preţului la pâine.

Ministerul public a anunţat că a finalizat toate anchetele referitoare la acţiunea în justiţie intentată preşedintelui demis Omar Al-Bashir de către procurori anticorupţie, a indicat Suna. Citând un responsabil neidentificat, Suna a precizat că Al-Bashir este acuzat că deţine devize străine, că a făcut avere în mod suspect şi ilegal şi că a ordonat starea de urgenţă.

Arestarea lui Al-Bashir nu a calmat mişcarea de contestare, care îi cere acum Consiliului militar, care a preluat frâiele puterii, să le transfere civililor. Printre revendicările contestatarilor figurează de asemenea judecarea lui Al-Bashir şi a principalilor responsabili ai regimului său, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel