Șucu e dezamăgit de conducerea Rapidului: Managerii nu au apărat interesele clubului
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Dan Șucu, acționarul majoritar al FC Rapid, și-a exprimat dezamăgirea față de eșecurile echipei în acest sezon.

Într-un comunicat recent, Șucu a subliniat că obiectivele stabilite pentru acest sezon au fost ratate, iar managerii clubului nu au reușit să-și apere interesele în mod ferm și exigent. El a evidențiat rezultatele slabe obținute de echipă în play-off, cu o singură remiză și șase înfrângeri, ca motiv pentru o evaluare amănunțită a întregului departament sportiv, de la jucători și antrenori până la staff-ul tehnic și manageri.

"Faptul că nu am reuşit să atingem niciunul dintre obiectivele propuse pentru acest sezon este dezamăgitor pentru noi toţi - pentru dumneavoastră, suporterii, pentru angajaţii clubului, cât şi pentru cei doi acţionari, în egală măsură. Rezultatele proaste din acest an, în condiţiile în care investiţiile au crescut substanţial, necesită o regândire completă a modului în care evaluăm performanţa tuturor colegilor din departamentul sportiv: jucători, antrenori, staff tehnic, manageri. Să fiu clar, în orice firmă (un club sportiv este şi el o firmă), evaluarea permanentă, obiectivă şi riguroasă a tuturor angajaţilor stă la baza performanţei, a eficienţei firmei respective. Această evaluare este făcută întotdeauna de manageri pentru angajaţi şi de proprietari pentru manageri. Pentru mine este evident că la noi evaluările au fost făcute sub standardele cu care sunt eu obişnuit, iar managerii nu au apărat interesele clubului într-un mod ferm şi exigent. La Rapid nu dorim să ne spălăm rufele în public. Lăsăm alte echipe să facă acest lucru, dar vom interveni imediat pentru a aduce rigurozitatea şi performanţa în club", a precizat acţionarul.

În plus, Șucu a menționat că în ultimii doi ani s-a ocupat în principal de aspectele economice ale clubului, unde se observă o creștere rapidă și sănătoasă. Cu toate acestea, rezultatele echipei au atras atenția asupra necesității de a acorda atenție și domeniului sportiv.

Referitor la numirea și menținerea managerilor, Șucu a subliniat importanța corectitudinii și a gestionării riguroase a performanței. El a anunțat că în următoarele trei săptămâni se va decide noua organigramă și se vor promova manageri responsabili pentru a pregăti viitorul sezon.

"Ceea ce mă interesează, în egală măsură, este ca în următoarele trei săptămâni să decidem noua organigramă şi să promovăm manageri responsabili, care vor putea pregăti cum se cuvine sezonul următor. Am mai spus-o şi o repet: manageri băieţi buni nu există! Există doar manageri corecţi, care mulţumesc celor care merită să primească mulţumiri şi care îi sancţionează pe cei care merită sancţionaţi, şi fac acest lucru constant şi echilibrat. Am apreciat rapidismul ca un mare beneficiu pentru club. L-am asimilat cu pasiunea, cu dedicaţia, cu dorinţa de a lupta până la ultimul strop de energie pentru victorie sau pentru îndeplinirea obiectivelor. De aceea, mă deranjează foarte mult să găsesc colegi care invocă rapidismul pentru a-şi crea avantaje personale, pentru a nu respecta disciplina, regulamentele de ordine interioară sau pentru a se strădui mai puţin decât semenii lor. Da, este adevărat, toate campioanele din ultimii 6-7 ani sunt cluburi autoritare, care pun accent pe disciplină, în care deciziile se execută şi nu se comentează. Dacă ne dorim să-i învingem, trebuie, la rândul nostru, să fim disciplinaţi şi hotărâţi!", a menţionat el.

Cu privire la antrenorul Bogdan Lobonț, instalat recent, Șucu a exprimat încrederea că jucătorii își vor arăta adevărata atitudine în cele trei etape rămase din sezon, deoarece aceste meciuri vor influența continuarea colaborării lor cu clubul, indiferent de contract.

"Pentru ultimele trei etape, Bogdan Lobonţ nu poate să facă minuni, dar sunt convins că toţi jucătorii ştiu că atitudinea lor din aceste trei meciuri va fi definitorie în ceea ce priveşte continuarea activităţii lor la noi în club, indiferent de contractul pe care îl au semnat în acest moment. Avem jucători tineri, cu potenţial, care îşi aşteaptă şansa de a arăta că pot juca la Rapid. În definitiv, oamenii adoră totdeauna soarele care răsare, nu pe cel care apune", a precizat Dan Şucu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel