Succesorul lui Rubiales, inculpat într-un caz de corupţie. Federația Spaniei nu scapă de ghinion
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Pedro Rocha, președintele interimar al Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), a fost implicat într-un scandal de corupție care zguduie lumea fotbalului spaniol.

Această nouă dezvăluire vine la doar câteva săptămâni după ce Luis Rubiales, fostul președinte al RFEF, a fost inculpat într-un dosar similar.

Potrivit informațiilor furnizate de justiția spaniolă și confirmate de AFP, Rocha a fost audiat vineri în calitate de martor într-un caz de corupție, fiind informat ulterior de către judecătorul care anchetează dosarul despre inculparea sa.

Curtea Superioară de Justiție din Madrid a confirmat că magistratul de la tribunalul din Majadahonda, un oraș situat în periferia Madridului, urmează să stabilească acuzațiile exacte împotriva lui Rocha.

Această nouă inculpare survine în contextul în care Luis Rubiales, fostul lider al RFEF, a fost acuzat de spălare de bani, corupție comercială, administrare neloială și apartenență la un grup infracțional.

Rubiales a fost și el implicat într-un scandal notoriu de sărut forțat, când a sărutat-o forțat pe jucătoarea Jenni Hermoso după ce echipa națională de fotbal a Spaniei, cunoscută sub numele de La Roja, a câștigat titlul mondial în august.

Ancheta în care sunt implicați atât Rubiales cât și Rocha se concentrează pe neregulile apărute în contractele semnate de RFEF în ultimii cinci ani. Unul dintre aspectele principale ale investigației este contractul semnat pentru relocarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.

Această mutare controversată a Supercupei Spaniei în regatul saudit, începând cu anul 2020, a atras critici și suspiciuni din partea opiniei publice și a autorităților de reglementare. Contractul, în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro pe an, a fost intermediat de compania Kosmos, deținută de fostul fotbalist al Barcelonei, Gerard Piqué.

Perchezițiile efectuate în luna martie în cadrul acestei anchete au condus la arestarea a șapte persoane, printre care mai mulți oficiali din cadrul RFEF, care ulterior au fost concediați.

Pedro Rocha a devenit președintele interimar al federației după suspendarea lui Rubiales de către FIFA la sfârșitul lunii august. Anterior, el a îndeplinit funcția de vicepreședinte al forului începând din 2018. În prezent, el este singurul candidat la alegerile pentru președinția federației, programate să aibă loc la 6 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel