Succesorul Angelei Merkel a stârnit indignare pentru că a râs în hohote
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 17 iul 2021, 21:09
WhatsApp
FAcebook - Armin Laschet
FAcebook - Armin Laschet
Succesorul Angelei Merkel la funcția de cancelar al Germaniei, Armin Laschet, a stârnit furia germanilor după ce a izbucnit în râs. 

Armin Laschet, potenţialul succesor al Angelei Merkel în funcţia de cancelar federal, a provocat sâmbătă indignare în Germania, după ce a fost filmat cum râdea în timpul unei vizite la victimele recentelor inundaţii, informează Agerpres, citând AFP.

Polemica a căpătat o amploare cu atât mai mare cu cât Laschet este premierul unuia dintre cele două cele mai afectate landuri, Renania de Nord-Westfalia (vest), unde au murit zeci de persoane.

Hohote în timpul discursului președintelui


Cel care este de asemenea cap de listă al creştin-democraţilor (CDU), partidul Angelei Merkel, pentru alegerile legislative din 26 septembrie, a izbucnit în râs în timpul unui discurs de omagiere rostit de preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Stând în spatele şefului statului, Armin Laschet poate fi văzut râzând timp ce 30 de secunde, împreună cu alte şase persoane.

Cei doi oameni de stat se aflau în deplasare în oraşul Erftstadt (vest), extrem de devastat de inundaţii.

A stârnit furia politicienilor și a internauților


Înregistrarea video, imortalizată de postul de televiziune local WDR, a fost difuzată de mai multe sute de ori pe Twitter sâmbătă, provocând furia unor responsabili politici şi a numeroşi internauţi.

"Am rămas pur şi simplu mut", a declarat pe Twitter secretarul general al Partidului Social-Democrat (SPD), Lars Klingbeil.

"O chestiune de caracter", a notat cu cinism un alt responsabil al SPD, Kevin Kuhnert.

Controversa are loc în plină campanie electorală. Alegerile din 26 septembrie vor marca începutul erei post-Merkel, aceasta plecând de pe scena politică, după 16 ani la putere.

Un nou sondaj de opinie dat publicităţii miercuri vine să susţină speranţele candidatului conservator Armin Laschet de a-i succede Angelei Merkel la frâiele celei mai mari economii mondiale, după alegerile generale din septembrie din Germania. Sondajul Forsa a arătat că sprijinul pentru Uniunea Creştin Democrată (CDU) condusă de Laschet şi pentru "sora" sa bavareză Uniunea Creştin Socială (CSU) s-a menţinut constant la 30% în ultimele trei săptămâni, după ce în urmă cu o lună era de 28%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?