Succes PNL în negocierile cu PSD: 7% pentru investiții și fără taxe noi - surse
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
PNL
PNL
Discuțiile dintre PSD și PNL au fost reluate vineri. În cadrul negocierilor, s-a ajuns la un acord cu privire la subiecte economice și sociale.

Negocierile dintre PSD și PNL au fost reluate în contextul în care delegațiile conduse de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ajuns, joi, la un acord în privința împărțirii ministerelor. 

Conform unor surse politice, liberalii au înregistrat, vineri, un succes important, impunându-se în negocierile cu PSD. Liberalii au obținut majorarea ponderii investițiilor în PIB de la 5,6% la 7%. De asemenea, s-a renunțat la introducerea unor taxe noi.

Săptămâna viitoare, joi, cele două partide vor să se dea votul în Parlament pentru învestirea noului Guvern PNL-PSD-UDMR, cu susţinerea minorităţior, consultările de la Cotroceni urmând a avea loc la începutul săptămânii viitoare.

În weekend, PSD pregăteşte o şedinţă a Consiliului Naţional, pentru validarea programului de guvernare şi a structurii Guvernului, în timp ce PNL se va reuni în Biroul Politic Naţional, cel mai probabil luni după-amiază. 

Florin Cîțu: Aceasta a fost decizia partidului. Klaus Iohannis nu se implică

Amintim că Florin Cîțu, președintele PNL, a spus în cursul zilei de joi: ”Eu am propus să se renunțe de două ori la mandatul ca premierul să fie președintele partidului. Suntem a doua oară când îl propun tot eu pe domnul Ciucă” a continuat liderul PNL. Cât despre supunerea la votul liderilor liberali ca Nicolae Ciucă să fie premierul pus pe masa negocierilor de PNL, Florin Cîțu a negat că anterior ar fi exclus-o: ”Nu am spus că nu-l voi supune, am spus că atunci când vom avea o propunere, îl voi supune la vot.”

”Avem o propunere din partea PNL, o propunere de premier cu care noi credem că am deblocat negocierile. Eu zic că este o mare victorie ca partidul mai mic să aibă premierul. E o victorie pentru PNL și pentru România” a spus premierul Florin Cîțu, adăugând că, față de PSD, ”suntem mai indulgenți”. Astfel, a făcut trimitere la refuzul PSD de a-l susține pe el în funcția de premier. 

”Singurul scenariu este că premierul va fi de la PNL” a insistat Florin Cîțu. Despre zvonurile cu privire la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, care l-ar fi convins să renunțe la funcția de premier, președintele PNL a afirmat: ”Știți bine că președintele Klaus Iohannis nu se implică în discuțiile din partidele politice”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel