Substanța Noviciok folosită asupra lui Navalnîi, MODIFICATĂ. Der Spiegel: A fost mai PUTERNICĂ decât variantele anterioare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi
Agentul neurotoxic de tip Noviciok folosit asupra lui Navalnîi ar fi diferit față de variantele anterioare.

Agentul neurotoxic de tip Noviciok folosit pentru a-l otrăvi pe opozantul Kremlinului Aleksei Navalnîi, a fost "mai puternic" decât variantele anterioare, relatează revista germană Der Spiegel, preluată de Reuters.

Revista scrie că informaţia ar proveni de la şeful serviciului de informaţii externe german şi ar fi fost divulgată în cadrul unei întâlniri secrete, transmite Agerpres. Der Spiegel mai scrie că o delegaţie din partea Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) ar fi efectuat o vizită la spitalul din Berlin în care Navalnîi este internat. Totuși, jurnaliștii nu citează nici o sursă. 

Agentul neurotoxic Noviciok a fost utilizat şi împotriva fostului spion dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în 2018, în Anglia. Potrivit autorităţilor britanice, GRU, serviciul de informaţii al armatei ruse, este principalul suspect. Acest caz a dus la instituirea de sancţiuni occidentale împotriva Rusiei. Totuși, Rusia neagă orice implicare în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel