Data actualizării:
Data publicării:

Substanța care ajută memoria și previne tulburările cerebrale. Se află în cafea

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Știai că prin consumul de cafea îți îmbuntățești și memoria, dar previi și tulburările crebrale? O substanță care se află în această delicioasă băutură face minuni.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Tsukuba, Japonia, au descoperit că o substanţă vegetală care se găseşte în cafea poate preveni tulburările cerebrale legate de vârstă şi poate îmbunătăţi memoria. Rezultatele studiului au fost publicate în revista "GeroScience".

În timpul experimentului, autorii au administrat şoarecilor trigonelină (TG), un alcaloid vegetal găsit în cafea, precum şi în seminţele de schinduf şi ridichi, timp de 30 de zile. Subiecţii au fost iniţial modificaţi genetic, astel încât să îmbătrânească mai repede, scrie Rador, citând dariknews.bg. După administrarea de TG, animalele au fost supuse unui test de abilităţi cognitive, inclusiv memorie şi percepţie spaţială.

Subiecţii care au primit materie vegetală au avut rezultate mult mai bune decât cei care nu au consumat TG. În special, au devenit mai buni în procesul de captare, structurare şi aplicare a informaţiei legate de mediul înconjurător.

Vezi și: Trei băuturi mai bune decât cafeaua. Te trezesc instant

Beneficiile cafelei pentru sănătate

Cofeina din cafea poate revigora şi îmbunătăţi starea de spirit, poate afecta pozitiv concentrarea şi capacitatea de răspuns. De asemenea,  îmbunătăţeşte procesele metabolice şi ajută la pierderea în greutate, scrie Rador, citând zdrave.ro. Un consum moderat de cafea reduce riscul de diabet de tip 2 cu aproximativ 25%, dar şi riscul de a dezvolta o serie de alte afecţiuni, cum ar fi boala Parkinson şi problemele cardiace.

Totuși, prea multă cafea poate provoca insomnie, nervozitate, ritm cardiac rapid şi tremuratul mâinilor. De asemenea, persoanele care suferă de boli ale tractului gastro-intestinal, hipertensiune arterială sau femeile însărcinate ar trebui să limiteze cafeaua în alimentaţie. Una-două ceşti pe zi pot avea un efect benefic.

Vezi și: Care sunt cele mai bune alimente pentru stimularea cerebrală. Pot fi integrate cu ușurință în dietă

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel