Data publicării:

Submersibilul Titan avea o mare problemă care apărea "de fiecare dată". Mărturiile unui fost pasager care a făcut 4 scufundări în el, inclusiv pe Titanic

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Submersibilul Titan avea o mare problemă care apărea "de fiecare dată". Mărturiile unui fost pasager care a făcut 4 scufundări în el, inclusiv pe Titanic / Foto: YouTube OceanGate
Submersibilul Titan avea o mare problemă care apărea "de fiecare dată". Mărturiile unui fost pasager care a făcut 4 scufundări în el, inclusiv pe Titanic / Foto: YouTube OceanGate
Un fost pasager al submersibilului Titan, dispărut în Atlantic, a dezvăluit marea problemă apărută "de fiecare dată".

Un fost pasager al submersibilului Titan a spus că a făcut patru scufundări în el, inclusiv până la epava Titanicului și că au existat probleme de comunicare de fiecare dată, scrie Insider.

VEZI ȘI: Submersibilul Titan este de negăsit, șansele de supraviețuire scad dramatic. Adrian Mihălcioiu lansează 3 scenarii despre ce s-ar fi putut întâmpla. "S-ar putea să mai aibă oxigen pentru 10 ore"

Submersibilul se bazează și pe nava de suprafață pentru navigație, deoarece GPS-ul nu este o opțiune la o adâncime atât de mare sub apă. Nava de suprafață trimite mesaje text oamenilor din submersibil, care apoi folosesc un controler de joc video pentru a naviga conform instrucțiunilor.

Fost pasager al submersibilului: Comunicarea s-a pierdut, cel puțin pentru scurt timp, de fiecare dată



Mike Reiss, un scriitor și producător pentru "The Simpsons", a făcut aceeași călătorie spre Titanic cu OceanGate Expeditions anul trecut.

"Am făcut patru scufundări diferite cu compania, una la Titanic și trei în afara orașului New York, iar comunicarea s-a pierdut, cel puțin pentru scurt timp, de fiecare dată", a spus Reiss pentru CNN marți. "Părea pur și simplu înglobat în sistem. Nu dau vina pe submarin la fel de mult cum dau vina pe apa adâncă, dar l-ai pierde întotdeauna și apoi ai reveni", a mai spus acesta.

Cum a dispărut submersibilul Titan



Submersibilul Titan, în valoare de 23.000 de lire, a plecat spre Titanic duminică dimineață, cu CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, la bord. La aproximativ o oră și 45 de minute de la începutul călătoriei, echipajul de pe nava de suprafață a pierdut contactul cu Titanul. Submersibilul nu a mai fost localizat sau auzit de atunci.

Garda de Coastă a SUA și-a început căutarea luni, moment în care oficialii au estimat că submersibilul mai avea aproximativ 70 până la 96 de ore de oxigen, ceea ce ar însemna suficient pentru ca membrii echipajului să reziste până joi după-amiază cel târziu, ora de Est.

Fostul pasager spune că știa că poate muri



De atunci, OceanGate și Titan au fost analizate din cauza problemelor de siguranță. De asemenea, Reiss a spus că știa că există posibilitatea să moară în timpul scufundării spre Titanic și că declarația pe care a semnat-o în prealabil a menționat posibilitatea morții de mai multe ori. 

"A fost o scufundare pe care am făcut-o, de îndată ce comunicarea a încetat, ne-am întors imediat la suprafață. Ne-am dus să vedem un U-boat chiar în largul țărmului New York-ului. L-am văzut pentru o secundă și au spus: "Ne întoarcem sus, nu ar trebui să fim aici jos", a spus Reiss.

"Deci nu sunt temerari aici. Ei iau asta foarte în serios", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel