Submarinul Titan era condus de un joystick de 45 de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
captură video Youtube
captură video Youtube
Submarinul Titan, care ducea turiști la epava Titanicului, pentru un cost de 250.000 de euro de persoană, se pare că era condus de un joystick pe care oricine îl poate cumpăra de pe Amazon, de doar 45 de euro.

La Stampa scrie că submarinul răspundea la comenzile unui banal joystick, care poate fi achiziţionat de pe Amazon cu aproximativ 45 de euro. Mai multe persoane au observat acest lucru privind imaginile filmate în trecut în interiorul submarinului. Într-un videoclip lansat de BBC se arată chiar şi felul în care funcţionează joystick-ul Logitech F710 alimentat de două baterii AA care a intrat pe piaţă în 2013.

După cum se poate vedea în videoclipul BBC, joystick-ul putea trimite micuţul submarin înainte sau înapoi sau îl putea face să urce sau să coboare la o mai mare adâncime. Aşa cum se procedează în cazul unui joc video.

În videoclip, persoana care prezintă joystick-ul este directorul companiei OceanGate, care dezvoltă şi construieşte submarine precum Titan în scopuri comerciale. Şi care din 2021 oferă tururi în adâncurile mării pentru a observa îndeaproape ce a mai rămas din Titanic, nava de croazieră care s-a scufundat pe 15 aprilie 1912. Biletul pentru o plimbare pe Titan poate costa până la 250 de mii de dolari.

"Submarinul este condus cu un joystick. A fost realizat de Logitech, dar funcţionează ca un controler Playstation obişnuit (consola de jocuri video populară a Sony, ed.)" - spune Stockton Rush.

Prezenţa joystick-ului la bordul Titanului este confirmată şi de un alt videoclip filmat de CBS în urmă cu doar şase luni, în care însuşi directorul OceanGate îi arată reporterului David Pogue micul controler.

"Toate acestea funcţionează cu un joystick", spune Rush, arătându-i lui Pogue controlerul aflat în interiorul submarinului. Iar reporterul nu-şi poate reţine râsul, citează Rador. Pogue îşi acoperă faţa şi spune "Hai" de parcă nu ar vrea să creadă ceea ce tocmai a văzut. Scena poate fi observată la minutul 03:34 a videoclipului. Stockton Rush se afla la bordul submarinului Titan când acesta a dispărut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel