Vezi subiectele la examenul de Bacalaureat 2011, proba scrisă la Limba şi literatura Română, varianta 5. Rămâi pe De Ce News pentru a afla baremul de corectare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Primul subiect de la proba scrisă la Limba şi literatura română, la Bacalaureat, a fost „Nuntă în cer“ de Mircea Eliade. Pornind de la acest roman, candidaţii au trebuit să răspundă la 9 cerinţe. Al doilea subiect le cere elevilor să scrie un text de tip argumentativ de 15-30 rânduri despre cunoaşterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Nichita Stănescu: "A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă".  Ultimul subiect cere elevilor realizarea unui eseu de două-trei pagini privind particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-o operă dramatică de I.L.Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu.  Este vorba despre un personaj din "O scrisoare pierdută" (I.L. Caragiale), Jocul ielelor (Camil Petrescu) sau Iona (Marin Sorescu).

UPDATE:Baremul de corectare pentru varianta 5 la examenul de Bacalaureat la Limba şi literatura română

Subiectele la Limba şi literatura română, prima probă scrisă la bacalaureat, au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 741 de centre de examen, în care vor fi prezenţi peste 200.000 de elevi, informează, luni, Ministerul Educaţiei.

Pentru susţinerea probei scrise la limba şi literatura română, care a început la ora 9.00, s-au înscris peste 200.000 elevi.

Dintre aceştia, peste 193.500 susţin examenul, luni, iar 17.800 au proba recunoscută fiind promovată într-o sesiune anterioară, a declarat, pentru Mediafax, directorul general în MECTS, prof. Liliana Preoteasa.

"Totul a decurs normal. Mă refer la extragerea uneia din variantele de subiect, din cele 10 pregătite pentru acest test, cât şi la transmiterea lui către unităţile de învăţământ unde se susţin probele", a spus directorul Liliana Preoteasa.

Citeşte şi:

Capcană fără sens la română, la Bac: Elevii, încurcaţi de subiecte perfid formulate

Mai mulţi elevi au fost daţi afară de la Bac în urma unei razii venite de la Minister

Subiectele la Română, fără capcane la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Vezi aici varianta numărul 3 la Limba şi literatura română

Baremul de corectare pentru varianta 3 la examenul de Bacalaureat la Limba şi literatura română, sesiunea august – septembrie 2011

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel