Data publicării:

Subiecte matematică, EVALUARE NAȚIONALĂ 2020. Cum să nu greșești

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Evaluarea Națională 2020 a început pe 15 iunie pentru absolvenții de clasa a VIII-a cu prima probă și continuă miercuri, 17 iunie, cu examenul de la matematică. 

Alegeri prezidentiale 2024

Profesorul de matematică Sorin Borodi a scris, pentru edupedu.ro, câteva sfaturi pentru cei care susțin proba la matematică.

„Învăţarea sau repetarea formulelor să înceteze începând cu după-masa zilei dinaintea examenului. Evită compania acelor persoane care îţi sporesc inutil emoţiile. Pe de altă parte, să nu-ţi fie frică de emoţii. Într-un grad moderat, acestea sunt normale şi chiar folositoare, spun unii cercetători. 

(...) Pregăteşte-ţi cel puţin cu o zi înainte de examen o listă cu cele necesare: cartea de identitate, 2-3 pixuri cu aceeaşi nuanţă de albastru, instrumente geometrice (un liniar măcar), creion, radieră. Ia cu tine o sticlă de apă (de preferinţă plată), batiste de hârtie. Fii atent la alimentaţia din ziua premergătoare examenului şi, mai ales, din dimineaţa zilei examenului. Nu mânca nici mai mult, nici mai puţin ca în alte zile. Îmbrăcămintea să fie cât mai comodă. De evitat cravata şi alte accesorii”, îi sfătuieşte Sorin Borodi pe elevi.

„Ai primit subiectul. Citeşte-l calm, în întregime. După care, apucă-te gospodăreşte de lucru. Începe rezolvarea cu subiectul I. Pe ciornă, cel mai bine. Atenţie la subiectul I la transcrierea răspunsurilor de pe ciornă pe foaia de examen. Au fost cazuri de inversări ale răspunsurilor!

Ai un exerciţiu cu un interval? Fii atent dacă este deschis sau închis!

Continuă apoi cu subiectul II. La II.1 nu uita să faci notaţiile! La problemele care simţi că te depăşesc, scrie măcar formula, dacă este cazul. Vei primi puncte pentru ea.

Dacă “simţi” că o problemă s-ar rezolva cu o ecuaţie sau un sistem şi nu răzbeşti, în schimb crezi că ai putea să o rezolvi utilizând o metodă din clasele I-IV, nu ezita să o foloseşti. (...) Dacă la un exerciţiu nu găseşti rezolvarea, oricâte eforturi faci, dar găseşti răspunsul prin încercări, scrie-l pe foaia de examen, vei primi puncte pentru el.

(...) Înainte de a preda lucrarea, reciteşte cu atenţie. Nu ezita să faci completări, dacă este cazul”, a spus acesta, potrivit edupedu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel