SUA vor aloca Africii 55 de miliarde de dolari în următorii 3 ani. Domeniile vizate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
SUA vor aloca Africii 55 de miliarde de dolari în următorii 3 ani. În ce domenii vor fi folosiți banii  / Fotografie de la Nothing Ahead/ Pexels
SUA vor aloca Africii 55 de miliarde de dolari în următorii 3 ani. În ce domenii vor fi folosiți banii / Fotografie de la Nothing Ahead/ Pexels
Casa Albă a anunţat luni că Statele Unite vor aloca 55 de miliarde de dolari continentului african în următorii trei ani, înaintea summitului SUA-Africa, găzduit de preşedintele Joe Biden la Washington în perioada 13-15 decembrie, transmite AFP.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american, Jake Sullivan, a indicat că fondurile vor fi dedicate în special sănătăţii şi răspunsului la schimbările climatice, fără a oferit detalii despre sursa sau distribuţia lor. Va fi 'o reală mobilizare a resurselor pe obiective concrete', a adăugat el, precizând că detaliile vor fi dezvăluite în zilele următoare. Sullivan a mai spus că Biden va organiza o cină miercuri seara pentru aproximativ 50 de lideri africani.

'Dacă facem o comparaţie între ceea ce promit Statele Unite pentru următorii trei ani şi ceea ce promit alte ţări, cred că această comparaţie ne este foarte favorabilă', a spus din nou Jake Sullivan.

El a asigurat că această finanţare, şi în general angajamentul american, nu va fi legată de atitudinea ţărilor africane faţă de războiul din Ucraina, într-un moment în care multe dintre ele refuză să condamne deschis Rusia.

'Nu punem nimănui arma la tâmplă', a spus consilierul preşedintelui Biden.

Summitul de trei zile de la Washington vizează relansarea relaţiilor SUA cu continentul african, mai mult sau mai puţin neglijate de fostul preşedinte Donald Trump, în contextul în care atât China, cât şi Rusia, îşi cultivă interesele pe acest continent.

Primă ediţie a summit-ului SUA-Africa a fost organizată în anul 2014. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel