Data publicării:

SUA susțin 'suveranitatea' Republicii Moldova, după declarațiile făcute de Transnistria

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Statele Unite ale Americii au spus miercuri că susţin "suveranitatea" Republicii Moldova, ca reacţie la autorităţile din Transnistria. 

Transnistria, o regiune separatistă pro-rusă a Moldovei, a solicitat Rusiei "măsuri de protecţie" în contextul tensiunilor cauzate de conflictul din ţara vecină Ucraina.

'Statele Unite susţin cu fermitate suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional', a spus presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Guvernul Republicii Moldova a respins "declaraţiile propagandistice" ale Tiraspolului, a zis miercuri vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, într-un prim răspuns a autorităţilor de la Chişinău la rezoluţia adoptată anterior în cursul zilei de Congresul aşa-zişilor deputaţi "de toate nivelurile" din Transnistria, care au cerut "protecţia" Federației ruse în faţa "presiunii sporite" din partea Republicii Moldova, transmite Deschide.md şi AFP.

"Guvernul Republicii Moldova şi Biroul Politici de Reintegrare resping declaraţiile propagandistice venite dinspre Tiraspol. Ţinem să subliniem că regiunea transnistreană beneficiază de pe urma politicilor de pace, securitate şi integrare europeană pe care le promovează Chişinăul în cadrul legăturilor sale cu Uniunea Europeană", a zis Oleg Serebrian pe Telegram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel