SUA și Coreea de Sud organizează exerciții militare comune. Eșec diplomatic față de Coreea de Nord
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 22 aug 2022, 07:38
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Exerciții militare comune între Washington și Seul, cele mai importante din 2018.

Statele Unite şi Coreea de Sud efectuează începând de luni cele mai importante exerciţii militare comune din 2018, în faţa ameninţării nucleare crescute a Coreei de Nord, a anunţat Seulul, relatează AFP.

Washingtonul este un aliat apropiat al Seulului în domeniul securităţii. Aproximativ 28.500 de soldaţi americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud pentru a o proteja de statul vecin dotat cu armă nucleară.

Cele două ţări efectuează de mult timp exerciţii militare în comun pe care insistă să le descrie drept defensive, în timp ce Coreea de Nord le consideră o repetiţie înainte de o invazie.

Manevrele "Ulchi Freedom Shield" marchează reluarea antrenamentelor la scară largă între forţele americane şi sud-coreene după reducerea acestora din cauza pandemiei de COVID-19 şi marchează, de asemenea, un eşec diplomatic faţă de Phenian.

"Importanţa acestui exerciţiu comun este de a reconstrui alianţa dintre Coreea de Sud şi Statele Unite şi de a consolida structura de apărare comună prin desfăşurarea în mod obişnuit (...) de exerciţii şi antrenamente comune pe teren", a indicat Ministerul Apărării din Coreea de Sud, scrie Agerpres. 

Incursiunile Chinei în Taiwan, tot mai frecvente după vizita lui Nancy Pelosi. 12 avioane militare și 5 nave chineze, interceptate în apropierea insulei

Ministerul Apărării Naționale (MND) a urmărit 12 avioane militare chineze și 5 nave în jurul Taiwanului începând cu ora 17:00, duminică, 21 august.

Dintre cele 12 avioane ale Armatei Populare de Eliberare (PLA), cinci au fost monitorizate trecând linia mediană a strâmtorii Taiwan, potrivit MND. Două avioane de vânătoare Sukhoi Su-30 au traversat linia mediană în colțul de nord-est al zonei de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a Taiwanului, în timp ce două avioane de luptă Chengdu J-10 și două avioane de luptă Sukhoi Su-30 au zburat pe lângă linia din colțul de sud-vest.

Ca răspuns, Taiwan a trimis avioane de patrulare de luptă, nave și a folosit sisteme de rachete de pe țărm pentru a monitoriza avioanele și navele PLA (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?