SUA se îndreaptă spre al patrulea val de COVID-19
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
SUA se îndreaptă spre al patrulea val de COVID-19   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
SUA se îndreaptă spre al patrulea val de COVID-19 / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor spune că Statele Unite sunt amenințate de un al patrulea val de coronavirus.

Ratele cazurilor de COVID-19 și descoperirea variantelor de coronavirus în mai multe state ar putea însemna o a patra creștere „evitabilă” a cazurilor de COVID-19 este pe drum în SUA, a declarat luni directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Dr. Rochelle Walensky a declarat că SUA se află într-o „răscruce” a pandemiei, pe măsură ce mai multe persoane se vaccinează.

Rochelle Walensky a remarcat mai mulți indicatori care indicau o tendință îngrijorătoare, inclusiv:

- Numărul de noi cazuri COVID-19 raportate în fiecare zi se situează la un nivel ridicat de 50.000 la 60.000.

- Noile internări în spitale au ajuns, de asemenea, la 4.500 la 5.000 de internări pe zi.

- Decesele cauzate de COVID-19 sunt în scădere, dar rămân ridicate, iar rata declinului încetinește.

- Unele state și regiuni, cum ar fi Nord-Estul și Midwestul superior, înregistrează „o creștere semnificativă a cazurilor”.

- Variantele coronavirusului se „răspândesc rapid”, a precizat directorul ea. Variantele B.1.427 și B.1.429, identificate pentru prima dată în California, reprezintă 52% din cazuri în California, 41% în Nevada și 25% în Arizona.

- Varianta B.1.1.7, identificată pentru prima dată în Marea Britanie, se estimează că provoacă 9% din cazuri în New Jersey și 8% în Florida.

Un al patrulea val de COVID-19

"Luate împreună, aceste statistici ar trebui să servească drept semn de avertizare pentru poporul american", a spus medicul Rochelle Walensky. Ea a spus că va exista „un alt val evitabil”. Conform datelor Universității John Hopkins, începând de duminică, mai mult de jumătate din statele SUA au înregistrat o creștere a noilor cazuri în ultimele două săptămâni, în timp ce 24 de state au înregistrat o scădere.

Președintele Joe Biden a declarat că toți adulții din SUA ar trebui să fie eligibili pentru un vaccin COVID-19 până la 1 mai, iar unele state sunt așteptate să înceapă vaccinarea tuturor adulților până în aprilie, a raportat Insider's Aria Bendix la începutul acestei luni, informează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel