SUA, schimbare brutală de politică. Geoană: Așteptați-vă la multe lucruri. Negociatorul Trump își intră-n mână
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mircea Geoană, fost ministru de Externe, a declarat, la Antena 3, că SUA a dovedit în noaptea de joi spre vineri o schimbare brutală de poziție față de Siria. 

”Este o schimbare brutală, dramatică de poziție și politică americană față de Siria și Orientul Mijlociu. Este, în mod evident, o mutare care va stârni o reacție violentă la Moscova. Este primul semn că idila pe care mulți o anticipau sau de care ne temeam între noul președinte american și președintele rus pare să fie tot mai mult o iluzie sau o amintire.” a declarat Mircea Geoană. 

Fostul ministru de Externe a subliniat: ”Nu are cum să nu îngrijoreze la Washington reintrarea Rusiei agresiv, ostentativ în Orientul Mijlociu. Nu e vorba doar de Siria, e vorba de Libia. Există o reactivare a unei baze militare rusești în Egipt. Indiferent de iluziile avute de Trump cu privire la intențiile Rusiei, este clar că-n acest moment există o intenție extrem de clară de a nu permite revenirea Rusiei în Orientul Mijlociu, zonă pe care America reușise să o controleze deplin prin alungarea Rusiei în anii `70”. 

[citeste si]

”Noua administrație americană pune piciorul în prag. Lupta împotriva ISIS, limitarea influenței rusești, restabilirea unui echilibru regional în Orientul Mijlociu redevine o prioritate politică americană, inclusiv schimbarea dramatică de poziție americană față de politica tradițională a administraților SUA, aceea cu privire la două state care coexistă, Israel și Palestina. Pentru prima dată, președintele american, la întâlnirea cu premierul Netanyahu, a vorbit despre existența unui singur stat, cel israelian. Așteptați-vă la multe lucruri, inclusiv repunerea pe masă a acordului cu Iranul. Noua administrație încearcă să intre în forță. Negociatorul Trump își intră în mână, nu va fi ușor, dar ce s-a întâmplat aseară nu este doar un impuls umanitar din partea președintelui Trump, este un calcul”, a declarat Mircea Geoană, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel