Urmărește emisiunea live
SUA, sacțiuni Rusia. Convorbire la nivel înalt, decizia Rusiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Vladimir Putin și Donald Trump
Vladimir Putin și Donald Trump
Rusia rămâne pregătită să coopereze cu Statele Unite, cu condiția 'respectului reciproc', i-a spus vineri șeful diplomației ruse Serghei Lavrov omologului său american Rex Tillerson, după ce Congresul SUA a adoptat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Moscova a anunțat în replică reducerea prezenței diplomatice a SUA pe teritoriul său, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Într-o convorbire telefonică cu Rex Tillerson, Serghei Lavrov 'a confirmat că (Rusia) rămâne pregătită pentru o normalizare a relațiilor bilaterale cu SUA și pentru o cooperare pe probleme importante de pe agenda internațională', adăugând că acest lucru este 'posibil numai pe baza egalității și a respectului reciproc', a anunțat Ministerul de Externe rus.

Moscova a cerut Washingtonului să reducă, începând cu data de 1 septembrie, 455 de posturi de la ambasada și consulatele sale din Rusia și a suspendat utilizarea de către Ambasada SUA a unei reședințe de la periferia capitalei ruse.

Aceste măsuri au fost luate după 'o serie de decizii ostile din partea Washingtonului', i-a spus Lavrov omologului său american, invocând 'sancțiuni ilegale (...), acuzații defăimătoare, expulzări masive ale diplomaților și exproprieri ale unor proprietăți diplomatice' de pe teritoriul american.

'Evenimentele recente au arătat că politica SUA se află în mâinile forțelor rusofobe care împing Washingtonul spre confruntare', a mai spus Serghei Lavrov.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel