SUA renunță la încercarea de stopare a colonizării Cisiordaniei în vederea obținerii unui moratoriu între Israel și Palestina
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cisiordania
cisiordania

Statele Unite au abandonat ideea de a obţine o suspendare a colonizării israeliene în Cisiordania cu scopul relansării negocierilor în Orientul Mijlociu şi vor încerca, de-acum, să ajungă la un acord de pace concentrându-se pe problemele centrale ale conflictului.

Această nouă abordare urmează să fie discutată săptămâna viitoare la Departamentul de Stat, la Washington, unde sunt aşteptaţi negociatorii israelieni şi palestineni, a confirmat marţi purtătorul de cuvânt al Departamentului, Philip Crowley. „Am încercat să ajungem la un moratoriu pentru a crea condiţiile revenirii la negocieri semnificative şi continue. După eforturi considerabile, am ajuns la concluzia că acest lucru nu creează o fundaţie solidă în vederea atingerii obiectivului comun al unui acord-cadru”, a declarat Cowley. Obţinerea unui acord asupra statutului permanent, adică obţinerea unei păci definitive, constituia obiectivul nostru încă de la început şi noi rămânem angajaţi în acest sens, a declarat, anterior, un oficial de la Casa Albă, sub protecţia anonimatului, conform Mediafax.

Acest anunţ a venit să confirme informaţii publicate de presa israeliană, care anunţa anterior, marţi, că Statele Unite au luat act de incapacitatea lor de a relansa negocierile printr-o stopare a colonizării şi caută o altă cale pentru a-şi atinge scopul. În vederea reluării negocierilor, palestinienii cer o stopare a colonizării în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est. Ulterior, de la Ramallah, un oficial palestinian a reacţionat faţă de anunţul american, acuzând Guvernul israelian că a respins pacea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel